Dinç Bilgin Taraf’a ortak oluyor

Ocak ayında verdiği röportajlarla tarafını açıklayan Sabah ve ATV’nin eski Sahibi Dinç Bilgin, Taraf’a ortak olmaya hazırlanıyor.

Geçtiğimiz Ocak ayında Taraf’a verdiği röportajda Taraf gazetesini öven ve her zaman gazete çıkarmak istediğini söyleyen Dinç Bilgin, Taraf gazetesine ortak oluyor. Sabah gazetesinin ve ATV’nin eski sahibi olan Dinç Bilgin, Ali Bayramoğlu’nun sunduğu bir televizyon programında hayal ettiği gazeteyi anlatmıştı.

Nasıl ortak oluyor?
Medyatava internet sitesinin haberine göre, kurulduğu günden bu yana Kadıköy'deki binada çalışan Taraf, şu sıralar Sefaköy'deki yeni binasına taşınmaya hazırlanıyor. Taraf'ın Sefaköy'de aldığı binanın ortağı ise, Dinç Bilgin. Taraf ve Dinç Bilgin, Sefaköy'deki yeni binayı ortak olarak aldı. Böylece Dinç Bilgin, dolaylı olarak Taraf'a ortak oldu.

“Taraf misyon gazetesi”
Dinç Bilgin, geçtiğimiz Ocak ayında Ali Bayramoğlu’nun sunduğu bir televizyon programına katılmış ve burada Taraf gazetesi ile ilgili soruları da yanıtlamıştı.Taraf gazgetesinin bir misyon gazetesi olduğunu söyleyen Bilgin, “Taraf müthiş işler yaptı ama bir misyon gazetesi. Afrika'ya gidip kahramanca virüslere karşı savaşan doktor ile hastanede normal şartlarda çalışan doktor aynı kefeye konabilir mi?” demişti.

Yine Ocak ayında Neşe Düzel’e verdiği röportajda Taraf’a övgüler düzen Bilgin, şöyle demişti: “Önümüzdeki dönemde işi sadece gazetecilik olan yeni teşebbüsler ortaya çıkacak ve bu gazeteler para kazanacak. Çünkü Türkiye’de medya işi artık böyle gitmez. Taraf, Türkiye’yi değiştirdi. Müthiş bir şey yaptı ve tek başına kaldıraç oldu. Ciddi söylüyorum. Türkiye, Taraf ’a çok şey borçlu. Türk ordusu da Taraf’a çok şey borçlu.”

Kendi hayal ettiği gazetenin ise farklı olduğunu söyleyen Bilgin, “Başka bir şey düşünmüyorum. Ama çok zor bir ihtimal. Yaşlandım da artık. Oğlum çıkartır ama. Sonuçta bu işi iyi biliyoruz. Gazete çıkartmak bizim işimiz. Tutmayan gazetemiz de olmadı. Gazetemin daha demokrat daha liberal ve vicdan sahibi bir gazete olmasını isterdim” demişti.

“Gazetecilikten başka iş yapınca...”
Sabah ile başarılı bir yayıncılık yaptıklarını söyleyen Bilgin, akçeli işlere girmeye başladıkları anda gazeteciliğin bittiğini söyledi. Bilgin bu süreci şöyle anlatmıştı:

“Bizim aile, gazeteciliğin dışında hiçbir iş yapmamıştı. Ben Yeni Asır’dan çok iyi paralar kazandım. O paralarla İstanbul’a gelip Sabah’ı çıkardım. Sadece gazetecilik yaparak Türkiye’nin en fazla vergi veren ilk elli şirketi arasına girdi Sabah. Ama 1995’ten sonra Türkiye’de neredeyse bir ganimet paylaşımı yaşanmaya başladı. Sabah’ın hükümetlerle parasal ilişkilere girme hikâyesi işte o dönemde başladı. Banka sahibi olduğunuz zaman ister istemez parasal ilişkileriniz oluyor ve özgürlüğünüz kalmıyor. Zaten bizde de gazetecilik öyle bitti.”

(soL - Haber Merkezi)