Dilipak: Erdoğan'ı zehirleyecekler

Yeni Akit yazarı Abdurrahman Dilipak köşesinde, "Birileri ise açık bir suikast yerine kaza süsü verilmiş bir operasyon ya da sağlık ve beslenme süreçlerine müdahale ederek, Erdoğan’dan kurtulmayı deneyecekler” dedi.

Akit yazarı Abdurrahman Dilipak, fiilen Başkanlık sistemine geçildiğini söylerken, Erdoğan'a suikast hazırlığı yapılabileceğini iddia etti.

Dilipak yazısında, “Adamların acelesi var! Seçimden önce bu işi bitirmek isteyeceklerdir. Değilse takip eden günlerde ilk fırsatta. Ama seçim öncesi ellerinden geleni arkalarına koymayacaklar. Seçime kadar her gün baskıyı artırmaya çalışacaklar ve toplumu sokağa çekmek için her yolu deneyecekler” ifadelerini kullandı.

Abdurrahman Dilipak'ın 'Başkanlığa doğru' yazısından bir bölüm şöyle:

...Yani bu haliyle zaten fiilen başkanlık sistemine geçilmiş bulunuyor.. Bu işin hukuki bir çerçeve oturtulması, yetkilerin tanımlanması artı bir şey getirmeyecek, aksine bu yetkileri sınırlandıracak ve kullanılmasını usule bağlayacak.. Muhalefet fiili durum karşısında başkanlık ya da yarı başkanlık sistemine geçilmesini kendisi isteyecek. Bir bakıma kendileri için ölüm gibi gelen gerçekler fiili durum karşısında, anayasal çerçevede başkanlık ya da yarı başkanlık sistemine geçmeyi hastalık gibi görerek kabul edecekler.. Gelinen noktada ikircikli bir duruma düştüler ve köşeye sıkıştılar.

Özellikle CHP ve paralel yapı bu durumu içine sindiremiyor.. İsrail, Suriye yönetimi, Türkiye karşıtı uluslararası birtakım örgütler, Erdoğan karşısında kendilerini çaresiz hissediyorlar..

Suikast planları başarılı olamadığı gibi Erdoğan’ı halkın gözünde kahramanlaştırdı. Öyle anlaşılıyor ki, cemaat beddualarına hız verecek.. Birileri ise açık bir suikast yerine kaza süsü verilmiş bir operasyon ya da sağlık ve beslenme süreçlerine müdahale ederek, Erdoğan’dan kurtulmayı deneyecekler.

Adamların acelesi var! Seçimden önce bu işi bitirmek isteyeceklerdir. Değilse takip eden günlerde ilk fırsatta. Ama seçim öncesi ellerinden geleni arkalarına koymayacaklar. Seçime kadar her gün baskıyı artırmaya çalışacaklar ve toplumu sokağa çekmek için her yolu deneyecekler..

İktidar topyekûn bir saldırı altında, böyle bir durumda, Ak Parti içinde ve Cumhurbaşkanlığı ile hükümet arasında ciddi bir kriz yaşanacağını sanmıyorum.. Ama birileri bunun için vargücü ile çalışacaktır. Birtakım bürokrat ve takiyyeci grub ve menfaat grublarının bu kirli oyuna alet olabileceklerini bir ihtimal olarak da bir köşeye not etmek istiyorum.