Dilipak, Can Dündar ve Erdem Gül'ü böyle tehdit etmişti

Bugün silahlı saldırıya uğrayan Can Dündar, daha önce AKP yandaşı Abdurrahman Dilipak tarafından tehdit edilmişti.

Haber Merkezi

Bugün devam eden duruşma sırasında hakimlerin karar için ara vermesi ile adliye dışında gazetecilere röportaj veren Can Dündar silahlı saldırıya uğradı.

Dündar saldırıdan yara almadan kurulurken, seken kurşunlardan birisi bir NTV muhabirini yaraladı.

Silahlı saldırı, akıllara Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın tehditlerini ve Abdurrahman Dilipak'ın bir yazısını akıllara getirdi.

Yeni Akit gazetesi yazarı Abdurrahman Dilipak, "paralelcileri ve onlara destek verenleri" uyardığı bir köşe yazısında Can Dündar ve Erdem Gül’e "vatandaşlar" üzerinden gözdağı vermişti.

Yeni Akit yazarı Dilipak, köşe yazısında Can Dündar ve Erdem Gül için, “Sesinizi kısın ve ortalıkta fazla gözükmeyin. Vatandaş, hakimler kadar anlayışlı davranmayabilir” diye yazmıştı.

Dilipak şunları söylemişti:

Tartışmanın ucu MİT TIR’larına uzandı. Ve tabii suçlu belli, Paralel savcılar… Paralelin suç ortakları belli; PKK, HDP ve KCK. Son olarak bu kervana Can Dündar ve Erdem Gül katıldı. Paralelcileri ve onlara destek verenleri uyarıyorum, sesinizi kısın ve ortalıkta fazla gözükmeyin. Vatandaş hakimler kadar ‘anlayışlı’davranmayabilir. Ortada hem terör, hem de ajanlık sözkonusu. Kendinizi bu saatten sonra kimseye anlatamazsınız. Hem teröre yardım ve yataklık, hem devletin gizli operasyonunu deşifre etmek, hem savaşta düşmana yardım, casusluk, her şey var. Paralel, Can, HDP, PKK, PYD ve KCK toplum hafızasında bir ihanetin markasına dönüştü. Her şehid, Güneydoğu’dan, Suriye’den gelen her olumsuz haber bu ihanetin hafızalardaki yaranın izlerini daha da derinleştiriyor.