DİHA İzmir muhabiri Deniz Tekin tutuklandı

DİHA İzmir Muhabiri Deniz Tekin, haber için gittiği Bayraklı ilçesinde önce polislerce gözaltına alındı, sonra tutuklandı.

DİHA'nın haberine göre, İzmir'de habere giderken Bayraklı ilçesinde polisler tarafından gözaltına alınan DİHA İzmir Muhabiri Deniz Tekin, Bayraklı Polis Karakolu'na götürüldü. Hakkında eski bir davası nedeniyle tutuklama kararı bulunan Tekin, Bayraklı Polis Karakolu'ndaki işlemlerinin ardından Bayraklı Adliyesi İnfaz Bürosu'na sevk edildi. Tekin burada yapılan işlemlerinin ardından Buca Açık Cezaevi'ne götürüldü.

Tekin hakkında, 2006 yılının Mayıs ayında Eskişehir'de Anadolu Üniversitesi Basın Yayın Bölümü'nde okurken, öğrenci standına ülkücülerin saldırması sonucu çıkan kavga nedeniyle Eskişehir 2. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından dava açılmıştı. Kavgaya karıştığı gerekçesiyle gözaltına alınan Tekin, 17 Mayıs 2006 tarihinde tutuklandı ve bir ay cezaevinde kaldıktan sonra tahliye edildi. Tutuksuz yargılanan Tekin hakkında 2010 Şubat ayında Eskişehir 2. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından 2 yıl 3 ay hapis cezası verildi. Yargıtay tarafından da mahkemenin kararı onandı ve Tekin hakkında tutuklama kararı çıkarıldı.