ÇGD’den Nokta dergisi açıklaması: Seçim mühürlerinin mürekkebi bile kurumadan…

Çağdaş Gazeteciler Derneği Nokta Dergisi yöneticilerinin tutuklanması ve İpek Medya çalışanı 58 kişinin işten çıkarılmasıyla ilgili bir açıklama yaptı.

Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD) Nokta dergisi Genel Yayın Yönetmeni Cevheri Güven ve Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Murat Çapan’ın tutuklanması ve kayyuma devredilen İpek Medya kuruluşlarından 58 çalışanın işten çıkarılması hakkında bir açıklama yayımladı.

Açıklamada şunlar söylendi:

Dün Nokta Dergisinin basılması ve yöneticilerinin gözaltına alınması, bugün İpek Medya’dan 58 basın emekçisinin işten atılması ve Nokta Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Cevheri Güven ve Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Murat Çapan’ın tutuklanması göstermektedir ki AKP iktidarının medyayı esir alma girişimleri devam edecektir.

Seçim mühürlerinin mürekkebi bile kurumadan dün Nokta dergisinin basılması, toplatılması ve yöneticilerinin tutuklanması, bugün ise İpek Medya çalışanı 58 basın emekçisinin işlerine son verilmesi, AKP’nin iktidar döneminin, bundan önceki 13 yılda olduğu gibi fütursuz saldırılarla geçeceğine işarettir. Siyasi hesaplara basın emekçilerini de katan AKP hem ifade özgürlüğü hem de emekçi düşmanıdır. Demokrasi düşmanlığını temel yönetim stratejisi haline getirenlerin, balkon konuşmalarında demokrasiden ve hoşgörüden bahsetmeleri olsa olsa trajikomik bir durumdur.

ÇGD yönetimi açıklamasına, “Hukukla değil güçle hareket eden iktidarın medyayı susturmaya dönük tüm girişimlerini lanetliyor, Nokta yöneticileri Güven ve Çapan’ın ve AKP’nin atadığı kayyumlar tarafından işten atılan basın emekçilerinin yanında olduğumuzu ifade ediyoruz.” sözleriyle son verdi.