Çandar madem bunları yazdı, şimdi eski yazılarını okusun

Cengiz Çandar, şike soruşturmasına Fenerbahçe'nin de bulaştırılmasıyla ilgili öyle satırlar yazdı ki, insan ister istemez "Önceki davalarda aklınız neredeydi?" diyor.

Cengiz Çandar son günlerde, Sivas katliamının ardından yazdığı hatırlatılan satırların başlattığı tartışmanın konusuydu. Yıldırım Türker hatırlattı: Çandar, katliamın ertesinde "Devletin vurdumduymazlığı ve aczi "birey"in provokatörlüğü olgusunu ortadan kaldırmaz... 'Türk milletinin yüzde altmışından fazlasının aptal olduğu' kanaatini her yerde tekrarlayan Aziz Nesin'in bu saptamasında doğru bir husus var: Eğer seksenine dayanmış Aziz Nesin bunak değilse, Türk milletinin bir aptal ferdi" diye yazmıştı.

Bunun üzerine Çandar bir sözde özür yazısı kaleme aldı, fakat yazısında aslında hiçbir şey için özür dilemedi. Ertuğrul Özkök de benzer bir yazı kaleme alarak, kendisinin de o dönem Aziz Nesin'i suçlar tarzda bir yazı yazdığını belirtip, kendince "helalleşti".

Bu tartışma sürerken, Cengiz Çandar'ın dünkü yazısında bir ayrıntı gözden kaçtı.

Çandar, dünkü yazısında şike operasyonunu ve Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın da gözaltına alınmasını konu edindi. Fenerbahçe'yi ve Aziz Yıldırım'ı öven paragraflarının ardından Çandar, şu cümlelere yer verdi:

"Bir yandan da medya üzerinden bütün kamuoyuna yayılan ve Aziz Yıldırım’ın ismi üzerinde odaklanan dehşet öyküleri, yüz kızartıcı iddialar söz konusu. Polis, medyaya hayli cömert bir servis sunuyor. Hazırlık soruşturmasının gizliliğine uyan pek yok.

Amerikalıların ‘done is done’ dediği gibi, Fenerbahçe’ye yeterince tahribat şimdiden yapıldı. Aziz Yıldırım’ın ismi –iddialar doğru çıksa da çıkmasa da- öylesine tahrip oldu, hakkında öyle bir ‘algı’ oluşturuldu ki, geri dönüşü çok zor.

Adeta, mahkemelerin tutukluluk kararına hükmetmemesi, Aziz Yıldırım’ın temize çıkması bir ‘sürpriz’ olacak."

Bu satırları okuyunca, bizim aklımıza Ergenekon, Balyoz, Devrimci Karargâh ve diğer davalarda, Çandar'ın önde gelen isimlerinden olduğu yandaş basının tavrı geldi. Acaba bu satırları yazarken Çandar'ın da aklına gelmiş midir...

(soL - Haber Merkezi)