Bu defa kaçamadılar!

Polisten tarafından servis edildiği ortaya çıkan bilgilerle 18 Aralık Cumartesi günü "Üniversiteli'ye TKP kancası" başlıklı bir haber yayımlayan habervaktim.com sitesi hukuki olarak mahkum edildi.

18 Aralık Cumartesi günü "Üniversiteli'ye TKP kancası" başlıklı ve TKP hakkında "terör örgütü gibi faaliyet yürütüyor", "şeytani yöntemler kullanıyor", "fişleme yapıyorlar" ifadeleri kullanılan bir haber yayımlayan habervaktim.com internet haber sitesi hukuken mahkum edildi.

Bilindiği gibi, TKP tarafından 21 Aralık Salı günü yapılan basın toplantısında "Polis ve Akit suçüstü yakalandı" başlıklı bir açıklama yapılmış ve haberde kullanılan "belgeler"in Hacettepe Üniversitesi'ne geçen yıl gerçekleştirilen polis saldırısı sırasında öğrencilerin çantalarına el koyan Emniyet tarafından servis edildiği bilgisi verilmişti. (TKP: Polis ve Akit suçüstü yakalandı!
)
Sitede bugün TKP'nin parti avukatı Özgür Murat Büyük'ün düzeltme yazısına yer verildi.

habervaktim.com sitesinde bugün yayımlanan yazı şöyle:

"'Üniversiteli'ye TKP kancası' başlıklı, Yeni Akit kaynaklı haberimiz üzerine TKP'den bir açıklama yapıldı. Açıklamayı aynen yayınlıyoruz:

18.12.2010 tarihinde www.habervaktim.com adlı internet sitesinde yayınlanan “Üniversiteliye TKP kancası” başlıklı ve “terör örgütü gibi faaliyet yürütüyor”, “öğrencilere kanca atan”, “şeytani yöntemler kullanıyor” protesto maskeli provakasyon yapanlar”, “casus”, “fişleme yapıyorlar” alt başlıkları ile verilen haberlerde Türkiye Komünist Partisi'nin (TKP) tüzel kişiliği ve TKP üyeleri hakkında gerçek dışı, hedef gösteren ve hakaret içerikli isnatlar içeren yazılar yayınlanmıştır.

Bu yazıların içeriği kasıtlı olarak kamuoyunu yanıltıcı bilgiler ve yorumlar içermektedir.

TKP'nin ve TKP üyelerinin yazıda anlatılan suçlamalar ve iftiralarla hiçbir ilgisi olmamasına ve bunun da internet sitesi yetkilileri tarafından bilinmesine rağmen, böyle bir haber yapılmış ve haber içeriğinde geçen ibarelerle Türkiye Komünist Partisi ve TKP üyeleri suçlu, provakatör, casus, terör faaliyeti yürüten vb. gibi gösterilmiştir.

Oysa haberde belirtilen olayların aslı şu şekildedir:

26 Ekim 2009 tarihinde Hacettepe Üniversitesi'nin Beytepe Yerleşkesinde solcu öğrencilere dönük bir polis saldırısı gerçekleşmiştir. Öğrenciler kütüphanede ablukaya alınmış ve bu sırada birçok öğrencinin çantalarına polis tarafından el konulmuştur. Öğrenciler çantalarını olaydan bir gün sonra okulun özel güvenlik birimlerinden güçlükle alabilmişlerdir. İşte Yeni Akit'in “öğrenci evlerinden çıkan dokümanlar” dediği evraklar, bu çantaların birinden alınmış, fotokopiyle çoğaltılmış ve tekrar çantaya yerleştirilmiş evraklardır. Emniyet teşkilatının nasıl çalıştığı, gaz ve copla saldırmanın yanı sıra zorla ele geçirdiği kişisel eşyaları kendisine yamanmış gazetelere nasıl servis ettiği bir kez daha görülmektedir.

www.habervaktim.com adlı internet sitesi yukarıda belirtildiği şekilde gerçekleşen olayları tamamen kendi bakış açısına göre içeriğine gerçek dışı unsurlar da ekleyerek ve olayların yaşandığı tarihten yaklaşın 14 ay sonra, güncel olmamasına rağmen haber yapmıştır.

TKP görüşleri doğrultusunda siyasi faaliyetlerde bulunmakta, açıklamalar yapmakta, etkinlikler düzenlemektedir. Haberin yapıldığı internet sitesinin kendi yayın çizgisinde olmayan TKP'yi ve TKP üyelerini, bu şekilde bir habere konu etmesi, kamuoyunu yanıltma amaçlı olup, kanunların ve basın meslek ilkelerinin de açıkça ihlali anlamına gelmektedir. TKP'nin faaliyetleri Anayasa ve yasalar ile güvence altına alınmış olup, bu doğrultuda yürüttüğü siyasi faaliyetler ile yurttaşlarının eşit ve özgür yaşadığı bir Türkiye'yi hedeflemektedir.

Kamuoyunun bilgisine sunulur.

Türkiye Komünist Partisi vekili Av. Özgür Murat Büyük"

(soL - Haber Merkezi)