BOYUN EĞME'de bu hafta: Seni başkası kurtarmayacak, ayağa kalk

Haftalık siyasi dergi BOYUN EĞME'nin 39'uncu sayısı, yarın okurlarıyla buluşuyor. Atatürk Havalimanı katliamını kapağına taşıyan dergi, "Seni başkası kurtarmayacak, ayağa kalk" manşetiyle çıkıyor.

Haber Merkezi

Haftalık siyasi dergi BOYUN EĞME'nin 39'uncu sayısı, yarın okurlarıyla buluşuyor. Atatürk Havalimanı katliamını kapağına taşıyan dergi, "Seni başkası kurtarmayacak, ayağa kalk" manşetiyle çıkıyor. 

BOYUN EĞME'nin yeni sayısı yarından itibaren meydanlarda, duraklarda, Nâzım Hikmet Kültür Merkezlerinde ve Komünist Parti bürolarında olacak. 

Komünist Parti Merkez Komite imzasıyla yayımlanan "Çürümekten kötüsü yok" başlıklı baş yazının da yer aldığı dergide bu hafta şu konu, başlık ve yazarlar olacak: 

- Ankara: Çürüme ve katliam

Eczane’de yaşanan katliam bireysel bir cinnet halinin değil toplumsal çürümenin ve piyasa düzeninin yarattığı sefilliğin ürünüdür. Kabul edilemez olan cinayetler kadar bu çürük altyapıdır.

- 'Hedef alınan ilerici değerlerimizdi'

Sivas Katliamı’nın yıldönümünde, 2 Temmuz’u, Alevi toplumunu, ülkemizdeki aydınlanma mücadelesini ve laikliği Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Sekreterliği de yapmış olan Atila Özdemir’le konuştuk.

- Her türlü hayalet var, şimdilik sosyalizm yok (Osman Çutsay) 

Krizin, Avrupa'daki komünist partileri emperyalizmle hesaplaşan bir politik ve entelektüel çıkışa doğru sürdüğü görülüyor. Emperyalizmin emrindeki liberal sol tetikçilerin yaşadığı sarsıntı bile kendi başına bir olanak.

- İşçi sınıfı gıda devinden güçlüdür: Nestle'de grev var (Söyleşi: Eda Çapa) 

Karacabey'deki Nestle fabrikasındaki işçiler geçtiğimiz hafta greve başladı. Son olarak, benzer şirketlerde çalışan Nestle Su ve Erikli Su işçilerinin de bu hafta greve başlayacakları bilgisi geldi.

- Nestle grevinde komünistlere düşen (Eylem Yentürk)

Direnenlerin zayıf karnı gün gibi ortada duruyor: Sınıf bilinci ve bu bilinçle belirlenen bir kolektif hareket tarzı. Bu eksik komünistlerin, onurlu üyeleri oldukları sınıfa karşı görevlerini de tarif ediyor.

- Stratejik sığlık, krizin derinliği ve bombalar (Kemal Okuyan) 

Erdoğan, hiçbir şeyi çözemez. İsrail ve Rusya ile yumuşama yeni sorunlar demektir. Kapitalizm derin bir krizdedir. Erdoğan olsun ya da olmasın Türkiye de bu krizin parçasıdır. Bu dönem, Türkiye kapitalizminin hiçbir biçimde istikrara kavuşması beklenmemelidir. 

- 'Yılda üç beş söz söylemekle sendikacılık olmuyor'

Konut-İş Genel Başkanı Alican Kayhan’la yaptığımız söyleşinin ilk bölümünü geçen hafta yayınlamıştık. Söyleşinin kaldığı yerden devam ediyoruz...

- Emperyalizmin savaş örgütü NATO zirvesi toplanıyor...

NATO hiçbir zaman bir savunma örgütü olmadı. Emperyalist saldırganlığın hedefleri değişse bile temel yönelimleri değişmedi ve NATO bu yönelimler üzerinde varlığını sürdürdü.

- NATO'yu halkların mücadelesi durdurabilir

BOYUN EĞME, Dünya Barış Konseyi Yürütme Kurulu Sekreteri İraklis Çavdaridis ile görüşerek, Varşova’da 8-9 Temmuz’da gerçekleşecek NATO zirvesi konusundaki değerlendirmelerini aldı. 

- Bu düzen örgütlü işçi sınıfına katlanamıyor

Örgütlülüğün kırılamadığı yerde, bozulması, etkisizleştirilmesi ya da çürütülmesi her zaman burjuvazinin temel silahı olmuştur. 

- Bomba da patlasa çalışmaya devam (Özgür Şen) 

Hükümet tarafından yapılan rutin hayata geri dönün çağrısı işinizi aksatmayın çağrısıdır.