Böyle skandal görülmedi: AA ve Yeni Akit'in polis servisi piştisi!

Yeni Akit'in üç gün önce yaptığı ve polis servisi olduğuna işaret ettiğimiz haberin neredeyse kelimesi kelimesine aynısı bu kez Anadolu Ajansı tarafından "özel haber" olarak sunuldu. Üç gün arayla yapılan "iki aynı özel haber" emniyet ve yandaş medya işbirliğini de gözler önüne serdi.

Ali Ufuk Arikan - soL

17 Ağustos tarihli Yeni Akit gazetesinde "Sinsi plan deşifre oldu" başlığı ile yaz kamplarını hedef alan bir haber yer almıştı. Konuya ilişkin soL Portal'da yer verdiğimiz haberde, Yeni Akit'in polis servisi ile haber yaptığını yazmış, haberdeki skandal ifadelere dikkat çekmiştik.

Aradan üç gün geçti ve bu kez Anadolu Ajansı "Emniyetten ailelere terör kampı uyarısı" başlığıyla bir haber yayınladı. Bu haber ajansta yayınlanır yayınlanmaz NTV, TRT, Sabah gibi internet sitelerinde kendisine yer buldu.

Yeni Akit'in ve Anadolu Ajansı'nın, AKP muhaliflerinin yaptığı kampları hedef almasında şaşılacak bir şey yok, ancak asıl skandal bundan sonra başlıyor.

İki haber neredeyse kelimesi kelimesine aynı. Üç gün arayla imzalı şekilde Yeni Akit ve Anadolu Ajansı'nda yer alan ve birbirinin kopyası olan bu haberler polis servisinin nasıl habercilik olarak sunulduğunu da ortaya koydu.

Kelimeler yer değiştirdi, gerçek saklanamadı
Yeni Akit'in haberinden bir bölüm:

Gezi olaylarından sonra 17 ilde istihbarat toplayan terörle mücadele birimleri, Temmuz ayı içinde aktif şiddet eylemleri yapan ve aralarında DHKP-C, MLKP, TKP, TKİP gibi örgütlerin yeni planını deşifre etti.

Anadolu Ajansı haberinden bir bölüm:

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 17 ilde toplanan istihbarat sonucu, gezi sürecinde şiddet eylemleri yapan ve aralarında DHKP-C, MLKP, TKP, TKİP ile bazı legal yapıların da bulunduğu örgütlerin yeni planını ortaya koydu.

Yeni Akit haberinden bir bölüm:

Terörle Mücadele Ekipleri, özellikle DHKP-C, MLKP ve TKİP gibi terör örgütlerinin legal uzantılarını kullanarak örgüte gençleri kazandırmayı amaçladıklarını tespit etti. Ekipler, terör örgütlerinin ‘Etkinlik’ tuzaklarına karşı aileleri uyardı. Polis, ailelere yaz kamplarında eylem provası yapıldığını anlattı. Görüşmeler sonrasında ailelerin, terör örgütlerinin kurduğu bu tuzaktan haberdar olmadığı anlaşıldı. Polisin yaptığı uyarıları dikkate alan 350 aile çocuklarını söz konusu kamplara göndermekten vazgeçti.

Anadolu Ajansı haberinden bir bölüm:

Özellikle DHKP-C, MLKP ve TKİP gibi terör örgütlerinin legal uzantılarını kullanarak örgüte gençleri kazandırmayı amaçladıklarını tespit eden terör polisi, görüştüğü aileleri, örgütlerin kamp adı altında düzenlediği etkinliklere karşı uyardı.

Polisin yaptığı uyarıları dikkate alan 350 aile, çocuklarını söz konusu kamplara göndermekten vazgeçti.

Yeni Akit haberinden bir bölüm:

Terör örgütlerinin 20 kamp gerçekleştirdiği rapor edilirken bu kampların İzmir, Kocaeli, Balıkesir, Çanakkale, Niğde, Eskişehir, Bursa, Bartın, Artvin, Mersin ve Hatay gibi illerde olduğu belirtildi. Ordu, Samsun, Trabzon, Bartın, İzmir, Bolu ve Adana gibi illerin de aralarında bulunduğu 14 ilde düzenlenmesi planlanan kampların ise iptal edildiği öğrenilirken iki kampın devam ettiği tespit edildi.

Anadolu Ajansı haberinden bir bölüm:

Terör örgütlerinin gerçekleştirdiği 20 kampın İzmir, Kocaeli, Balıkesir, Çanakkale, Niğde, Eskişehir, Bursa, Bartın, Artvin, Mersin ve Hatay'da düzenlendiği, Ordu, Samsun, Trabzon, Bartın, İzmir, Bolu ve Adana kamplarının ise iptal edildiği öğrenildi.

Emniyet raporlarına göre, bu kamplara çoğunlukla üniversiteyi yeni kazanmış gençler katılıyor. Yasa dışı örgütler, kamplarda yaptıkları propagandayla gençleri tuzağa düşürerek örgüte kazandırıyor.

Bu kamplarda, örgüte yeni katılan gençlere de örgütsel eğitim verilerek gençlerin örgüte bağlılığı arttırılıyor.Yaz kampı görüntüsü altındaki bu kamplarda örgütsel eğitimin yanı sıra "eylemlerin şiddete nasıl dönüştürülebileceği" gibi konularda eğitim veriliyor.