Bir gazeteci daha tutuklandı!

Mücadele Birliği Dergisi Yazı İşleri müdürü Gülnaz Yıldırım Yıldız, "Basın kanununa muhalefet ve terör örgütü propagandası yapmak" suçlamasıyla 3 yıl 9 ay hapis ve 40 bin TL para cezasına çarptırıldı.

Mücadele Birliği Yazıişleri müdürü Gülnaz Yıldırım Yıldız, "Basın kanununa muhalefet ve terör örgütü propagandası yapmak" suçlamasıyla tutuklandı. 3 yıl 9 ay hapis ve 40 bin TL para cezasına çarptırılan Yıldız hakkında verilen tutuklama kararıyla, tutuklu gazetecilere bir yenisi daha eklenmiş oldu.

Kesinleşmiş 6 cezası bulunuyor
Gülnaz Yıldırım Yıldız’ın geçtiğimiz günlerde Mücadele Birliği dergisi bürosuna giden Terörle Mücadele ekipleri tarafından, "kesinleşmiş basın suçu" olduğu gerekçesiyle gözaltına alınmasının ardından çıkarıldığı mahkemece hakkında verilen tutuklama kararı işletildi.

Bakırköy Kadın Cezaevi'ne gönderilen Yıldız’ın avukatı Sevinç Sarıkaya, gizlilik kararı nedeniyle müvekkilinin dosyasının gösterilmediğini belirterek, Yıldız’ın daha önceden kesinleşmiş 6 cezası olduğunu ve bu nedenle tutuklandığını dile getirdi. Sarıkaya, karar hakkında Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne başvuracaklarını söyledi.

Mücadele Birliği dergisinden açıklama
Mücadele Birliği dergisinden yapılan yazılı açıklamada ise “Devlet, devrimci ve sosyalist basını susturabilmek için yayınları toplatıyor, yasaklıyor, kapatıyor, yazı işleri müdürlerine para cezaları ve hapis cezaları yağdırarak yıldırmaya çalışıyor. Baskıları sonuç vermeyecektir. Yazı işleri müdürümüz Gülnaz Yıldırım Yıldız ve tutsak gazeteciler derhal serbest bırakılmalıdır” denildi.

(soL - Haber Merkezi)