Bild'den Erdoğan'a mektup: Hoş gelmediniz

Alman Bild gazetesi, internet sitesinde Erdoğan'ın Köln ziyaretine ilişkin “Hoş gelmediniz, burada istenmiyorsunuz!” başlıklı açık bir mektup yayımladı.

Bild gazetesinin internet sitesinde Türkçe ve Almanca olarak yayımlanan açık mektupta “Soma'daki maden kazasında hayatını kaybeden 301 insan için gözyaşı dökmediniz, omuz silktiniz ve dediniz ki: ‘Bunlar olağan şeylerdir'" ifadeleri kullanıldı. Sosyal medya yasaklarına da değinilen mektupta "Bu akşam istediğinizi söyleyin, sayın Erdoğan. Ama biz size hoş geldin demiyoruz, istenmiyorsunuz" dendi.

Bild'in açık mektubunda şu ifadeler yer aldı:

- Kadınlara, kaç çocuk yapacaklarını buyurmak istiyorsunuz. Kadın ve erkek üniversite öğrencilerinin aynı evde kalmasını yasaklamaya çalışıyorsunuz. Aşık çiftlerin parklarda el ele tutuşmasını engellemek istiyorsunuz.

- İstanbul'un Taksim meydanında şiddete başvurmadan özgürlük için gösteri yapan gençlerin üzerine polisi acımasızca saldırttınız. Göstericilere "çapulcu" dediniz.

- Cumhurbaşkanımız Joachim Gauck'a, Türkiye ziyareti sırasında Türkiye'deki demokrasinin durumu hakkında endişelerini dile getirdiği için hücum ettiniz.

- Sizin gibi siyasetçileri istemiyoruz Almanya'da.

- Biz demokratik, özgürlüğü seven, farklılıkların bir arada yaşadığı bir ülkeyiz. Burada yasalar siyasetçiler için de geçerlidir. Bizde kadınlar sokakta üstsüz de yürüyebilir. Biz herkesin fikrini söylemesine izin veririz, zırvalasa bile.

- Bu akşam istediğinizi söyleyin, sayın Erdoğan. Ama biz size hoş geldin demiyoruz, istenmiyorsunuz.