Berkin’in ismine 40 bin lira ceza

Aydınlık, Gezi eylemlerinde polisin attığı biber gazıyla başından vurularak yaralanan Berkin Elvan ve Mustafa Ali'nin isimlerini haberde yazarak mağdur ettiği gerekçesiyle tazminata mahkum edildi.

(soL - Haber Merkezi) İstanbul 2. Asliye Ceza Mahkemesi, Aydınlık Gazetesi Sorumlu Yazıişleri Müdürü Mehmet Bozkurt’a "Yayımlanan haber içeriğinde bilgi verilirken 18 yaşından küçük olduğu anlaşılan ve olayın mağduru olduğu belirtilen kişilerin kimliğini açıklayacak ve tanınmasına yol açacak şekilde ad-soyadının ve fotoğrafının yayımlanması" gerekçesiyle 40 bin lira para cezası verdi.

Bozkurt, "Berkin'i ve Gezi Parkı protestolarında yaralan gençleri mağdur eden haberler değil polis şiddetidir. Eğer bu gençlerin mağduriyeti giderilmek isteniyorsa onu 150 gündür yatağa mahkum edenler bulunmalıdır. Devlet yetkilileri bile bu isimleri açıkça söylüyor, internet siteleri, televizyonlar, sosyal medya yazıyor. Biz yazınca mı suç? Bu gençlerin ismini yazmamız suç sayılarak engellense bile, Türkiye onların isimlerini unutmayacak. Bunları yazmaya devam edeceğiz” diye konuştu.