'Başörtüsü' bu dizide başrolde

Milliyet yazarı Ali Eyüboğlu, ATV'nin "Huzur Sokağı" ismiyle başörtülü ilk diziyi hayata geçireceğini açıkladı. Eyüboğlu, "İki Numara’nın çok istediği bir dizi bu. Onun için uzun olacak ömrü. Dizi başladığında başı açık olan önemli karakterler, ileride mecburen başörtüsü takacak" dedi.

Milliyet gazetesi yazarı Ali Eyüboğlu, köşesinde ilk defa başörtülü dizinin yapılacağını duyurdu. Şule Yüksel Gençler'in "Huzur Sokağı" isimli eserinden uyarlanacak dizi hakkında Eyüboğlu, "Şayet bu iş başarılı olursa başta Şule Yüksel Şenler olmak üzere ‘İslamcı’, ‘maneviyatçı’ yazarların önü açılır" dedi.

"Başı açık karakterler ileride başörtüsü takacak"
Eyüboğlu, bahsi geçen konu hakkında köşesinde şu ifadelere yer verdi:

"Şule Yüksel Şenler’in ‘Huzur Sokağı’ adlı eserinden Funda Çetin’in yazacağı senaryodaki karakterleri canlandıracak oyuncular Selin Demiratar, Kutsi, Güven Hokna, Sinem Öztürk, Gökhan Mete, Nilgün Kasapbaşoğlu, Yeşim Salkım, Suavi Eren, Hakan Eratik, Toygun Ateş ve Fatma Karanfil. Dizi için görüşme yapılan oyunculara söylenen o ki, 'İki Numara’nın çok istediği bir dizi bu. Onun için uzun olacak ömrü. Diziyle ilgili bir ipucu daha vereyim: Dizi başladığında başı açık olan önemli karakterler, ileride mecburen takacak başörtüsü. Hikaye öyle çünkü... Atv’nin ekrana getireceği bu dizinin alacağı reyting, 70’li yıllarda yazdıkları ‘islamcı’ kesim tarafından ilgiyle takip edilen Şule Yüksel Gençler’in günümüz televizyon izleyicisinde karşılığı olup olmadığını gösterecek. Şayet bu iş başarılı olursa başta Şule Yüksel Gençler olmak üzere ‘İslamcı’, ‘maneviyatçı’ yazarların önü açılır, aksi taktirde bu düzen böyle sürer."