Babahan'dan üstün performans: “Erdoğan neylerse güzel eyler”

Dünkü yazısını Recep Tayyip Erdoğan övgüsüne ayıran Ergun Babahan, “iki partili meclis”, “Başkanlık sistemi”, “Kürt sorunu”, “yargı reformu” gibi konuları birbirine bağlamaktaki yeteneği ile dikkat çekti.

Star gazetesi yazarı Ergun Babahan, dün yayımlanan “Erdoğan isterse başkanlık olur” başlıklı yazısını baştan sona Erdoğan övgüsüne ayırdı. Liberaller ile Erdoğan arasında yaşanan gerilimin ardından tarafını net bir şekilde ortaya koyanlardan biri olan Babahan, Erdoğan’ın, “Türkiye siyasetinde hiç kimsenin sahip olamadığı” bir güce sahip olduğunu yazdı.

Liberal kalemlerin birçoğu yaşanan gerilimin ardından Erdoğan’a daha şüpheci yaklaşmayı tercih ederken Ergun Babahan’ın Erdoğan’ı övmesi dikkat çekti.

“Erdoğan’ın şansı muhalefet”
Erdoğan’ın, Menderes, Demirel ve Özal’dan daha güçlü olduğunu öne süren Babahan, “Süleyman Demirel, Bülent Ecevit gibi muhalefet ustalarının payı büyük tabii ki. Bu liderlerle kıyaslandığında, Kemal Kılıçdaroğlu bu lig için bir boy küçük kalıyor açıkçası” dedi. CHP’de erken kalkanın gündemi belirlediğini savunan Babahan, böyle bir CHP’nin, Erdoğan’ın planladıklarını yapabilmesi açısından çok iyi olduğunu anlattı.

“Öyleyse iki partili meclis olsun”
İki partili yasama meclisi sisteminin , yeni anayasa kadar Kürt sorununun çözümü açısından önemli olduğunu savunan Babahan, bu bağlantıyı ise şöyle anlattı: “Bence Erdoğan Cumhuriyet’in 100’üncü yaşını can yakıcı bu sorunun gölgesinde kutlamak istemiyor.Hedefi refaha kavuşmuş ve huzurlu bir Türkiye. Bunun için Kürt sorununun çözümü yolunda adım atılması gerekiyor ve bunun MHP’li bir mecliste zor olacağına inanıyor.”

“Amacına kolaylıkla ulaşır”
Mevcut tablonun devam etmesi durumunda Erdoğan’In hedeflerine de ulaşacağını yazan Babahan, “AK Parti içindeki farklı sesler yanlış değerlendirmeye sevk etmemeli çünkü bu parti son kertede hep lideri etrafında kenetlenmeye hazır. Hele bu lider 10-15 yıllık bir iktidar vizyonu veriyorsa” dedi.

AİHM Raporu nasıl çarpıtılır
AKP’nin yargıya yönelik müdahalelerini meşrulaştırmak için AİHM raporlarını kullanmayı da ihmal etmeyen Babahan, “Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi, Türkiye yargısının karne notunu açıkladı. Yüz kızartıcı tablo ortada. İnsanlarımızın bırakın adil kararı, hızlı bir karar almakta yaşadıkları sıkıntı da ortada. Şimdi kalkmış, ‘AK Parti yargıyı ele geçirecek’ diyerek reform çabalarını önlemeye çalışıyorlar. Bırakın ele geçirsin, belki düzelir” dedi.

(soL - Haber - Merkezi)