Aydınlık: MİT gözetiminde ÖSO ve El Nusra'ya silah taşınıyor

Aydınlık gazetesi, "Yine TIR, yine silah" manşetinde MİT ve Emniyet gözetiminde Türkiye'den ÖSO ve El Nusra'ya silah taşındığını yazdı.

Aydınlık gazetesi, MİT ve Emniyet'in gözetininde ÖSO ve Nusra'ya silah taşındığını içeren bir manşetle çıktı.

"Yine TIR, yine silah" manşetiyle çıkan gazete, "İnsani yardım adı altında, geçen hafta MİT ve Emniyet gözetiminde taşınan silahlar Türkmen Dağı bölgesine yuvalanan ÖSO ve El Nusra gibi cihatçı örgütlere ulaştı" iddiasında bulundu.

'ÇEÇEN VE UYGUR GRUPLARA SİLAH'

Manşette, şu ifadeler yer aldı: 

"Esad yönetimine karşı savaşan terör örgütlerine Türkiye üzerinden silah ve mühimmat yardımının sürdüğü öğrenildi. İnsani yardım adı altında, MİT ve Emniyet gözetiminde giden TIR'ların Çeçen ve Uygur kökenli gruplara ulaştırıldığı belirlendi."

"Bölgede yaşayan yurttaşlar, sevkiyatın terör gruplarına yapıldığını doğruladı: O çevrede Türkmen kalmadı. Bayırbucak Türkmenlerinin önemli bir bölümü, Gaziantep'te kurulan kampa yerleştirildi. Bir kısmı da sınırın sıfır noktasındaki kamplarda kalıyor. Geride kalanların sayısı çok az. Orada daha çok Çeçen ve Suriyeli olmayan yabancı terör grupları var." 

Cumhuriyet gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül, MİT TIR’larındaki silah haberi gerekçesiyle tutuklanmıştı.

Aydınlık'ın manşeti şu şekilde: