Aydemir Güler: 'Ankara savaş suçlusu'

Fars Haber Ajansı'nın, Suriye ve bölgedeki gelişmelerle ilgili TKP MK üyesi Aydemir Güler ile yaptığı röportajda Güler 'Suriye savaşı bittiğinde Erdoğan hükümeti ve diğerleri bu konuda işledikleri suçların hesabını verecek' dedi.

(soL-Dış Haberler) İranlı ajansın Farsça servisinde yer alan röportajda, Güler, Suriye hükümetinin kimyasal silah kullandığına dair yapılan suçlamaların bir bahane olduğunu söyledi ve Başbakan Erdoğan’ın Suriye politikasını sert biçimde eleştirdi.

Emperyalist güçlerin Suriye’ye karşı tehditlerini kimyasal silah kullanımı meselesiyle arttırdığını söyleyen Güler, Şam yönetiminin kimyasal saldırıda bulunduğuna dair ikna edici tek bir kanıtın bile olmadığına vurgu yaptı. Güler, kimyasal silah meselesinin bu ülkeyi kuşatmak isteyen emperyalist güçlerin bir bahanesi olduğunu ifade etti.

Başbakan Erdoğan’ın Suriye’ye karşı savaş çıkarma çabası içinde olduğunu ifade eden Güler, Ankara’nın bir savaş suçlusu olduğunu dile getirdi.
Güler, “Suriye savaşı bittiğinde Erdoğan hükümeti ve diğerleri bu konuda işledikleri suçların hesabını verecek. Erdoğan ve Davutoğlu ölümüne bu meseleden korkmaktalar. Diğer taraftan Hükümet, Türkiye içindeki ekonomik ve siyasi sorunları örtbas etmek ve iktidarını devam ettirmek için en iyi yöntemi dışarıda bir savaşa girmekte görmektedir” diye konuştu.