Avrupa Kültür'ün 8. sayısı yayında...

İnternetten yayınlanan Avrupa Kültür dergisinin 8. sayısı çıktı.

Haber Merkezi

Avrupa Kültür dergisi yeni sayısında ilginç bir karşılaştırmaya yer veriyor.

Son yıllarda başlı başına bir “olaya” dönüşen Almanya’daki Türk kökenli kabareciler listesine kısa bir süre önce “hışımla girmeyi başaran” komedyen, sunucu, oyuncu ve yazar Meltem Kaptan’la yeni yayımlanan kitabı üzerine Işın Toymaz’ın gerçekleştirdiği geniş söyleşide gülmenin uluslararası halleri irdelenirken, Bremen ve Hannover’de Türkçe ve “üst yazılı” olarak Macbeth’i sahneleyen ReBeZe ve tezlerine de geniş yer ayrıldı. ReBeZe’den Erkan Uyanıksoy, Shaekspeare ile “insanın derinlerine bakış” üzerine Orhan Çalışır’ın sorularını yanıtladı.

Sekiz aydır yayında olan internet dergisi Avrupa Kültür’ün yeni sayısında Natascha Kalmbach’ın Heidelgberg’deki “Kankırmızı Ayakkabılar” sahne denemesini Ruhsar Gümüşdal, Berlin’deki “Self-Translation” sergisini de Asuman Kırlangıç değerlendirdi.

Avrupa Kültür’ün kitaplar üzerine ayırdığı bölümde de Türkiye kökenli genç kuşak gazeteci ve yazarların Türkiye’ye bakışı temelinde biyografik bir “Erdoğan kitabı” (Erdoğan – Die Biografie)  mercek altına alındı. Yazıda Almanya’da yetişen ve doğal olarak Almanca yazan Çiğdem Akyol ile kuşağının Türkiye’deki cumhuriyet deneyimine “travma yarattığı” saptamasıyla yaklaşmasının nedenleri de tartışmaya açıldı.

Değişik konulara yer verilen Avrupa Kültür dergisinin yeni sayısına www.avrupa-kultur.eu adresi üzerinden ulaşılabiliyor.