Arınç'ın Bünyamin Aygün ayıbına TGC'den tepki!

Bülent Arınç'ın kaçırılan Milliyet foto muhabiri Bünyamin Aygün konusunda 'CHP'li milletvekillerine görev düşüyor' açıklamasına, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nden tepki geldi.

(soL - Haber Merkezi) Başbakan Yardımcısı ve Basından Sorumlu Bakan Bülent Arınç'ın, Suriye’de kaçırılan ve kendisinden 38 gündür haber alınamayan Milliyet foto muhabiri Bünyamin Aygün'le ilgili olarak, “Tabi bütün gücümüzle destek veriyoruz. İnşallah bu konuda CHP’nin Hatay milletvekillerine de görev düşüyor. Esad ile görüşüp yan yana fotoğraf çektirdikten sonra bir arkadaşımızı getirmişlerdi” şeklinde konuşmasına tepki geldi.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Başkanı Turgay Olcayto “Bugün doğrusu Bülent Arınç’ı dinleyince ben de çok şaşırdım ve üzüldüm. Bir insanın yaşamsal değeri siyaset malzemesi yapılmayacak kadar kutsal bir şey. Kaldı ki Bünyamin orasını avucunun içi gibi bilen bir arkadaşımız ve çok talihsiz bir şekilde kaçırıldı. Kaçıranların aşağı yukarı nasıl insanlar olduğu belli. O nedenle endişemiz var. TGC adına Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’na bir mektup yazmıştım ve o da Bünyamin ile ilgili Akşam’da çıkan 'CHP’li akrabalar' haberine üzüldüğünü söylemişti. Aynı tepkinin Arınç’tan gelmesi de bu yüzden üzücü. Dışişleri çalışıyor ve biz de en yakın zamanda arkadaşımızı sağlıklı bir şekilde yanımızda görmek istiyoruz” dedi.

Bünyamin Aygün için gazeteciler Pazar günü saat 14.00'te Galatasaray Meydanı'ndan Tünel'e yürüyecek.