Anadolu Ajansı MİT tırlarında gidemeyen silahlara yanıyor: 'Türkmenler zarar gördü'

MİT tırlarında taşınan silahların su yüzüne çıkmasının ardından, Anadolu Ajansı da AKP gibi ifade değiştirdi. AA'nın görüştüğü Türkmen çete komutanına göre, silahlar ulaşamayınca Türkmenler zor durumda kaldı.

Cumhuriyet gazetesinin yayınladığı ve MİT tırlarının silah taşıdığının kanıtı niteliğindeki görüntülerin ardından, aylardır tırlarda insani yardım olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu "ifade değiştirmiş", tırların Türkmenlere silah götürdüğünü söylemişti.

Sınır ötesine silah ve askeri mühimmat taşımanın, adresinden bağımsız olarak bir uluslararası ihlal olduğu ise Birleşmiş Milletler'in konuya ilişkin yaptığı açıklamada da yer almıştı.

Anadolu Ajansı ise bugün yaptığı haberde, tırların silah taşıdığı iddia edilen Türkmen gruplardan birinin komutanıyla görüştü. AA'nın görüştüğü, Sultan Abdulhamit Han Tugayı’nın komutanı Ömer Abdullah; "Bu (Tırlar) Türkmenlere geliyordu. Türkmenler burada zor durumda kalsın diye, bunlar paralelciler tarafından, orasını gayet iyi biliyoruz, durduruldular. Paralelciler tarafından durduruldular çünkü Türkmenler bir güce sahip olmasın istiyorlardı. Esed rejimiyle beraber hareket eden kişiler, hain güçler, orada Türkmenler ezilsin, zor durumda kalsın diye (bunu yaptılar)" diye konuştu.

AA'NIN KAYNAĞI, AKP'YE MÜTEŞEKKİR ÇETE LİDERİ 

AA'ya görüşlerini bildiren Ömer Abdullah, Suriye'deki İslamcı çetelerden birine mensup. Bu yılın başında El Cezire'ye verdiği röportajda "Ben Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun samimiyetinden hiçbir şüphe duymuyorum" diyen Abdullah, "Çoğunluğu Harbiye ve Samandağı’ndan olan birçok Türk vatandaşı Suriye’de Esed ordusunda bize karşı savaşıyor... Bu insanların çoğunluğu Hatay ve İskenderun bölgesinden kişiler" sözleriyle de bölgedeki Alevi nüfusu hedef göstermişti.

Abdullah, AKP'nin "hayırseverliğinin" hakkını vermiş, "Bizim Allah’tan sonra tek güvendiğimiz kapı Türkiye" şeklinde konuşmuştu.

AA'nın fikirlerine danıştığı Ömer Abdullah'ın, MİT tırlarında  Davutoğlu'nun talimatıyla taşınan silahlarla savaştığı bölgede, binlerce Alevi ve Ermeni katledilmişti.