Aman dostlar dikkat!

Avrupa Sol Partisi’ni öven bir haber yapan BirGün gazetesi, haberde görsel olarak Avrupa Sol Partisi’nin temsil ettiği siyasi eğilime sert muhalefetiyle bilinen Yunanistan Komünist Partisi’nin bir eylemde açtığı imzalı pankartı kullandı.

Avrupa ülkelerinde bulunan sol hareketler içinde Avrupa Sol Partisi (ASP), eğilimlerden birini temsil ediyor. ASP’nin alternatif küreselleşmeci, AB’ci ve sosyalizm perspektifinden uzak çizgisini eleştiren birçok komünist parti ise, yıllardır sürdürdükleri ideolojik mücadeleyle bir başka çizgiyi oluşturuyor.

Türkiye'de solun basındaki önemli mevzilerinden BirGün gazetesi, geçtiğimiz günlerde bir dikkatsizliğe imza attı. BirGün, Pazar günü Selami İnce imzasıyla yayınladığı “Kılıçdaroğlu asıl bunları bilmeli” başlıklı haberde, Kılıçdaroğlu’na Avrupa Sol Partisi’ni anlattı. Gazetenin siyasi eğilimi kendi tasarrufu olmakla birlikte, haberde yapılan bir hata, oldukça vahimdi.

Gazetede görsel unsur olarak, Atina’daki Akropolis’e asılan “Avrupa Halkları Ayağa Kalkın” yazılı pankartın fotoğrafı kullanıldı. Oysa pankart, ASP ve AB karşıtı çizginin en önemli temsilcilerinden olan Yunanistan Komünist Partisi’nin imzasını taşıyor.

(soL - Dış Haberler)