Alman gazeteleri: Türkiye endişelendiriyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın AB ile ilgili “Siz yolunuza, biz yolumuza” sözlerinin yankıları sürüyor. Almanya’nın önde gelen gazeteleri Frankfurter Allgemeine ile Welt am Sonntag konuyu dün manşetlerine taşıdı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın AB ile ilgili “Siz yolunuza, biz yolumuza” sözlerinin yankıları sürüyor. Alman gazeteleri Frankfurter Allgemeine ile Welt am Sonntag konuyu dün manşetlerine taşıdı.

Hürriyet'ten Celal Özcan'ın haberine göre, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Avrupa Birliği’nin (AB) vize muafiyeti için terörle mücadele yasasında değişiklik şartına karşı, “Terör saldırısı altındayken kusura bakmayın biz bir şey değiştirmeyeceğiz. Siz yolunuza biz yolumuza” sözlerinin yankıları devam ediyor. Alman gazetelerinden Frankfurter Allgemeine ile Welt am Sonntag dün manşetlerinde bu sözlere yer verdi. Frankfurter Allgemeine, “Türkiye endişelendiriyor”, Welt am Sonntag ise “Erdoğan, Merkel ve Avrupa Birliği’ni parmağında oynatıyor” başlığını kullandı.

"TÜRKİYE'YE ANAHTAR ÜLKE DEMEYELİM"

Erdoğan’ın sözleri Alman siyasi çevrelerinde de tartışılıyor. Almanya Başbakanı Angela Merkel’in partisi olan Hıristiyan Demokrat Birlik’in (CDU) üyesi ve Alman Parlamentosu Dışişleri Komisyonu Başkanı Norbert Röttgen, “Artık Türkiye’den mülteci krizinde anahtar ülke diye söz etmeyelim. Büyük ölçüde Ahmet Davutoğlu’nun şekillendirdiği AB-Türkiye mülteci anlaşması krizin çözümünde bir temel taşı olabilir. Ancak bu, Davutoğlu’nun istifasından sonra Türkiye’nin anlaşmaya uyması durumunda işler“ dedi.