Alkol yasağına ilişkin ‘İslamcı faşistler’ diyen Hürriyet yazarı sansür yedi

Hürriyet gazetesi dün yazar Mehmet Y. Yılmaz’ın "Faşist yasaklar, demokrat ikna eder" başlıklı yazısının son kısmına sansür uyguladı.

AKP’nin alkol yasağı kararını köşesinden eleştiren Mehmet Y. Yılmaz’ın yazısının bir kısmı dünkü köşesinde yer almadı.

Bugün köşesinde dünkü yazının devamı paylaşan Yılmaz, şu ifadeleri kullandı:

FAŞİSTLER YASAKLAR, DEMOKRATLAR İKNA EDER-2
"Dün bu köşede "Faşist yasaklar, demokrat ikna eder" başlıklı bir yazı yazmıştım, konu AKP'nin gündeme getirdiği "içki yasakları" kanunu ile ilgiliydi.
Neden olduğunu anlayamadığım bir şekilde yazının son bölümü "uçmuş"! Sizlerden bu nedenle özür dilerim. Yazının kaldığı yerden devam edeceğim.
AKP'nin getirdiği kanun tasarısı alkollü içecek reklam ve tanıtımlarını yasaklamanın yanında, satışını zorlaştıran hükümler de içeriyor. İçkili lokantaların içinin dışarıdan görünmemesi için "tesettüre" sokulması, lokantaların açık alanlarında içki satışının yasaklanması, yeni içki ruhsatlarını verme yetkisinin valiliklere bırakılması gibi bir sürü kısıtlayıcı önlem.
İtirazlar üzerine AKP'li komisyon başkanı da diyor ki "Turistik tesisler ile ilgili olarak bazı düzenlemeleri değiştireceğiz"!
Yasaklara itiraz edenlerin bir bölümü de aynı havada: Turistik memlekette böyle yasaklar olur mu?
Neden kimsenin aklına bu ülkede yaşayanlar gelmiyor, bilemedim.
Ne yani, Türkiye turistik bir ülke olmasa bu yasakları sineye mi çekeceğiz, normal mi karşılayacağız?
Hayır kardeşim, burada Türkler de yaşıyor ve bütün medeni ülkelerde insanlar nasıl yaşıyorsa öyle yaşamak hakkına sahibiz!
Devletin aşırı alkol tüketimi ile mücadelesini herkes destekler, yeter ki bu yasakçı faşist bir anlayışın ürünü olmasın, demokrasilerde olduğu gibi eğitim ile yapılsın.
Belli ki İslamcı faşistler Türkiye'yi de alkollü içkilerin sadece otellerde satıldığı bir tür Dubai yapma peşindeler."

(soL - Haber Merkezi)