AKP'nin tek 'gazetecisi' vardı, o da 'Cemaatçi' çıktı...

Cemaat operasyonu sonrası AKP'li birçok "gazeteci" tutuklanarak cezaevine gönderilirken, dışarıda kalan ve yaptığı Cemaat karşıtı haberleriyle bilinen muhabirin de Cemaat bağlantısı çıktı.

Sabah Gazetesi'nin İstihbarat Şefi Nazif Karaman'ın Cemaat şüphelisi olduğu ortaya çıktı.

Odatv'de yer alan habere göre, Nazif Karaman hakkındaki iddialar, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın 2014/37666 sayılı soruşturmasında, 2016/238 esas sayılı FETÖ Çatı Davası'nın ve 2017/67 esas sayılı FETÖ Medya Davası'nın ek klasörlerinde geçiyor. 

2013-2014 yılları arasında Bank Asya'daki hesap hareketleri, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın Cemaat'e dair soruşturma dosyalarına ve Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen FETÖ Çatı Davası'nın delil klasörlerine girdi. Söz konusu raporlarla; Fethullah Gülen'in talimatıyla Bank Asya'ya para yatıranlar da tespit edildi.

Buna göre; 17-25 Aralık 2013 operasyonlarından sonra Bank Asya'daki hesabına para girişi olanlar ayrıca sınıflandırıldı. Odatv'nin edindiği bilgiye göre; yapılan incelemede ortaya çıktı ki; o isimlerden biri de Sabah Gazetesi'nin İstihbarat Şefi Nazif Karaman'dı. Söz konusu rapora göre; Karaman'ın Banka Asya'daki hesabında 2013 sonunda para yoktu, ama sonrasında para hareketi gerçekleşmişti. Cemaat soruşturma ve dava dosyalarına giren inceleme raporunda; Nazif Karaman'ın hesabındaki para hareketleri ayrıntılandırılmadı. Ama bir yıl içindeki para girişleri-çıkışlarıyla birlikte; 2014 sonundaki bakiyesi 75,39 TL olarak not düşüldü. Yani, Nazif Karaman, Bank Asya hesaplarındaki tüm paralarını çekenlerin aksine, hesabında para artışı gerçekleşenlerden biri olarak soruşturmacılar tarafından rapora konuldu. 

Sabah Gazetesi'nin İstihbarat Şefi Nazif Karaman'ın Cemaat şüphelisi olması, İstanbul'daki bir soruşturmaya ve dava dosyasına daha girdi. İstanbul 25. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen, 2017/67 esas sayılı FETÖ Medya Davası'ndaki ek delil klasörlerinde, "FETÖ üyeliği", "anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs" ve "Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs" suçlamalarıyla tutuklu olan sanıkların HTS raporları yer aldı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu'nun talimatıyla, HTS kaydı alınan sanıkların, Cemaat soruşturmalarında adı geçenlerle irtibatları listelendi. Buna göre; Nazif Karaman'ın söz konusu suçlamalarla tutuklu bulunan sanıklardan Seyid Kılıç ile Yakup Çetin ile irtibatları tespit edildi. Nazif Karaman'ın 7 kez iletişim kurduğu, Cemaat Medya Davası sanığı Seyid Kılıç'ın ByLock kullanıcısı olduğu ortaya çıkmıştı.