AKP'liler uçuşa geçti: Ya Obama gerçekten FETÖ'nün Beyaz Saray imamı ise...

Sabah gazetesi yazarı Mehmet Barlas, "Ya Obama FETÖ’nün Beyaz Saray imamı ise..." başlıklı bir yazı kaleme alarak "Babası Kenyalı olduğuna göre, FETÖ'nün Afrika'daki faaliyetinden etkilenmiş olamaz mı bu aile? Bu garip içerikli kuşkunun nedeni ortada..." ifadelerini kullandı.

Haber Merkezi

AKP'li Sabah gazetesi yazarı Mehmet Barlas, Gülen'in iade edilmemesi sürecine ilişkin bir yazı kaleme aldı.

Barlas, "​Ya Obama FETÖ’nün Beyaz Saray imamı ise..." başlıklı yazısında şu ifadeleri kullandı:

Sizin de zihninizde "Acaba Obama da FETÖ'cülerin Washington'daki imamı mı" sorusu zaman zaman oluşmuyor mu?
Babası Kenyalı olduğuna göre, FETÖ'nün Afrika'daki faaliyetinden etkilenmiş olamaz mı bu aile?
Bu garip içerikli kuşkunun nedeni ortada... FETÖ'nün Pensilvanya'daki elebaşı AK Parti iktidarına ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ne kadar karşı ise ve işi darbe teşebbüsü yaptırmaya kadar da götürdü ise, Obama da izlediği siyaset ile sanki Türkiye bir NATO müttefiki değilmiş de düşman bir ülkeymiş gibi davranıyor.
Daha ötesi var mı?
Obama'nın ABD'si PKK/ PYD terörist oluşumu ile iyi geçinmeyi, Türkiye ile dostluğa yeğ tutuyor. Musul harekâtı dolayısıyla bu tablo daha iyi ortaya çıkmadı mı?

***

Tabii bir de Obama yönetiminin "Hukuk" gerekçesi ile Fethullah Gülen'e sahip çıkması sorunsalı var. Bu konuya değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan önceki gün şöyle demişti:
"- Terör örgütlerini koruyan bir hukuk sistemi olabilir mi? Bir teröriste 'green card' verilir mi ya. 'Green card' ile beyler gibi ABD'de yaşıyor. Siz kimi kandırıyorsunuz.
El Kaide ABD'de terör eylemi yaptığında da ABD'de aynı hukuk yok muydu?
ABD onca operasyonu neye dayanarak yaptı? Pakistan'da, Afganistan'da Usame Bin Ladin'i vurduğunda hangi hukuk sistemine dayanarak vurdu?" Evet... Ya Obama gerçekten FETÖ'nün Beyaz Saray imamı ise...