AKP'li yazardan 'Süleyman Şah' ve 'infaz' yazısı: IŞİD'i Türkiye'nin üzerine Washington salıyor

Yeni Şafak gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül, IŞİD'in son dönemde Türkiye'yi hedef aldığını ve bunun arkasında ABD'nin olduğunu yazdı.

Haber Merkezi

Süleyman Şah operasyonuna ilişkin bir köşe yazısı kaleme alan Yeni Şafak gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül, IŞİD'in Türkiye'yi hedef almasının arkasında Londra ve Washington gibi başkentlerin olduğunu söyledi.

"Süleyman Şah’tan infaz görüntüleri mi gelseydi!" başlılı yazının bir bölümü şöyle:

Hiç düşündünüz mü, IŞİD Suriye ve Irak’ta etkinliğini artırırken hiçbir şekilde Türkiye’yi hedef almıyordu. Türkiye rahatsız olur diye operasyonlarına özellikle dikkat ediyordu. Peki ne oldu da örgüt birden Musul Konsolosluğunu basıp insanlarımızı rehin aldı? Bu fikri, bu hedefi, bu talimatı kim ya da kimler vermişti? “Üst akıl” diye tabir ettiğimiz, örgütün arkasında strateji belirleyen “merkezler” Irak ya da Suriye’de miydi yoksa Londra, Washington gibi başkentlerde miydi?

Bugün, Musul’daki rehine olayının gerçek sebebi hala aydınlığa kavuşamamıştır. IŞİD içinde başka IŞİD’ler, istihbarat odakları vardı ve onlar yerine geldiğinde örgüte bir takım hedefler belirliyor, asıl operasyonu onlar yapıyordu.

...

Birileri örgütü Türkiye üzerine salmaya çalışıyor. Bu sefer hedef Süleyman Şah Türbesi ve Karakolu’ydu. Oraya saldıracaklar, belki askerlerimizi rehin alacaklar, belki türbeyi ateşe vereceklerdi. Belki de Ürdün ve Mısır’a yaptıkları gibi infaz görüntülerini servis edip Türkiye kamuoyunu dalgalandıracaklardı. Hem de seçim öncesi.

...

Bunlar olurken içeride de bombalar patlayacak, Kobani olayında olduğu gibi terör içeriye ihraç edilecek, toplumsal infiale yatırım yapılacaktı. İşte o zaman kan üzerinden siyaset yapanlara gün doğacak, Gezi benzeri hareketler geliştireceklerdi. Projenin Türkiye ayağının ihalesine talip çok çevre vardı.