AKP'li yazardan Rusya uçağı itirafı: Hava sahamızdan çıkmak üzere olan uçak neden vuruldu

AKP'nin yayın organlarından Yeni Şafak yazarı Abdülkadir Selvi, düşürülen Rusya'ya ait savaş uçağına ilişkin "bir yetkilinin, 'Hava sahamızı terk etmek üzere olan uçak neden düşürüldü. ikna olmadım' dediğini biliyorum" derken uçağın düşürülmesinin AKP'ye tuzak olduğunu yazdı.

Yeni Şafak gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi, düşürülen Rusya'ya ait savaş uçağına ilişkin ilginç bir yazı kaleme aldı. 12 Mart muhtırasının Demirel'in ABD'ye karşı politikaları ve Sovyetler'e yakınlaşması nedeniyle olduğunu yazan Selvi, yazısın ikinci bölümünde düşürülen Rusya uçağına ilişkin itirafta bulundu.

TERK ETMEK ÜZEREYKEN...

"Matuşka gibi bir sorunun cevabına yaklaşıyorum içinden başka bir soru daha çıkıyor? 'Neden Rus uçağı' o sorunun cevabına ulaşmak üzereyken bu kez, 'Bu işi bizim başımıza kim açtı' sorusuyla karşılaşıyorum" diyen Selvi, "Kafamdaki, 'Bit yenikleri' azalmıyor artıyor. Ankara'da konuştuğum kişilere açıyorum kuşkularımı. Görüyorum ki kafasında bit yeniğiyle dolaşıp, benim gibi ikna olmayanların sayısı fazla. Hatta uçakla ilgili görüntüleri izleyen bir yetkilinin, 'Hava sahamızı terk etmek üzere olan uçak neden düşürüldü. ikna olmadım' dediğini biliyorum" dedi.

LAVROV GELECEKKEN...

Selvi yazısının devamında Türkiye'ye tuzak kurulduğunu ileri sürerken şu ifadeleri kullandı:

Rus uçağı düşürüldüğünde, ”Neden şimdi “ ve “Neden Rus uçağı” diye düşünmemin nedeni ise önemli bir operasyon öncesi olması Ruslara ait Su-4 savaş uçağı 24 Kasım Salı günü düşürüldü. Oysa o akşam Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, Türkiye'de olacaktı. Daha da önemlisi Türkiye açısından stratejik öneme sahip olan Cerablus Operasyonu için düğmeye basılmak üzereydi. TSK, “İhtimalat Planları”nı hazırlamış, ABD ile koordinasyon sağlanmış, operasyonun hangi tarihte bitirileceği bile belirlenmişti. Operasyonunun önündeki en büyük engel olarak gözüken Rusya ile anlaşma sağlanmıştı.

Putin'e G-20 zirvesi için geldiği Antalya'da operasyon hakkında bilgi verilmiş, ”Kameraların karşısında tepki gösteririz ama operasyonu engelleyici bir şey yapmayız” güvencesi alınmıştı. Kafamdaki soru işaretini artıdan ise operasyon hakkında harita üzerinde bilgi verilen Putin'in, ”Amerikalılar orayı Kürtlere vermeyi planlıyor” sözleri oldu.

Rus uçağının düşürülmesiyle ilgili çift yönlü kuşkular var.
Düşen uçaktan sağ olarak kurtaran pilot Murachtin, “Hiçbir şekilde uyarı almadık. Ne telsiz, ne göz teması… hiçbir iletişim kurulmadı” diye açıklama yaptı. Rus pilot, propaganda amaçlı konuşmuş olabilir. TSK, 5 dakika içinde 10 kez ikaz edildiğini açıklamıştı. Ses kayıtları yayınlandı. Amerikalı Albay Steve Warren, koalisyon güçleri olarak Türk tarafının ikazlarını duyduklarını belirtti. Hollanda'da yayın yapan RTL 4 televizyonuna konuşan Hollandalı bir general ise “Kalkıştan hemen sonra acil durum frekansından Türk Hava Kuvvetleri'nin çağrısını duyduk. Türk hava sahasına girmek üzere olan uçak onlarca kez uyarıldı. Ruslar bir kez bile cevap vermedi”

Bir iddia, Rusya, Ortadoğu'da kalıcı olma, Suriye operasyonlarını genişletme, NATO'nun hayır dediği S 400 füzelerini yerleştirme adına uçaklara yanlış harita yüklenmiş, Guard denilen telsiz frekansı kapalı mı tutulmuştu?
Bu tuzağın Türkiye ile Rusya'ya birlikte kurulduğu tezini yabana atmıyorum.

Rus uçağının düşürülmesi konusunda ABD, Türkiye'nin yanında yer alıyor. Ama öyle güçlü bir destek yok. Ayrıca, “ABD ile Rusya'nın Suriye politikaları yüzde 80 örtüşüyor” tespitinden hareketle, Türkiye'ye ortak kumpas mı kuruldu sorusu kafamı kurcalıyor.

Uyarılan uçak hava sahamızı terk ettiği, onu takip eden uçak hava sahamızdan çıkmak üzere olduğu sırada neden vuruldu? An meselesi olan Cerablus operasyonu öncesinde Rus uçağı düşürülerek, operasyonun engellenmesi yoluna mı gidildi?

Yüzde 49.5'le iktidar olan AK Parti, yeni dönemde Rusya krizi ile baş başa bırakılmak mı istendi?
Can alıcı soru şu: Rus uçağının düşürülmesiyle Türkiye'ye tuzak mı kuruldu?