AKP'li yazar Dilipak'tan 'yeni darbe' yazısı: Başarılı olursa da, başarısız olursa da çok kanlı olur...

Bir süredir yeni darbe girişimi iddiası üzerine yazılar kaleme alan AKP'li yazar Abdurrahman Dilipak, "Size görünen köyün manzarasını anlatayım: Hiç kolay değil, ama bu defa başarılı olurlarsa da, başarısız olurlarsa da, bu çok kanlı olur ve hemen bitmez" ifadelerini kullandı.

Son dönemlerde yeni darbe girişimine ilişkin yazılar kaleme alan Yeni Akit yazarı Abdurrahman Dilipak, bugünkü köşesinde yine benzer bir yazıya yer verdi.

"Yeni bir darbe mümkün mü?" başlıklı yazıda Dilipak, "Darbe geliyorum demez. Şartlar oluşursa yaparlar. 'Olmaz olmaz' demeyin olmaz olmaz. 'Bir gece ansızın gelebiliriz' diye şarkılar, türküler söyleyenlerin sayısı az değil. Sadece biz söylemiyoruz. Başarabilirler mi? Bilmem. Ama size görünen köyün manzarasını anlatayım: Hiç kolay değil, ama bu defa başarılı olurlarsa da, başarısız olurlarsa da, bu çok kanlı olur ve hemen bitmez.." dedi.

Dilipak yazısında şu ifadelere yer verdi:

Metin Topuz sanıldığından daha önemli biri. Eşelerseniz Türkiye’den güvenli çıkış yapan FETÖ’cülere pasaport sağlama işinden, Zindaşti’ye, uyuşturucu trafiğinden FETÖ’ye birçok yerde bu adamın ayak izine rastlayabilirsiniz. Yani sadece DEAŞ değil. Belki Öz’den Enver Altaylı’ya birçok kişi ile özel ilişkileri de ortaya çıkar bu iş eşelenirse.

***

Birileri şu sıralarda FETÖ’nün bir “ikinci darbe ihtimalinden söz ediyor” ve “AK Parti’nin de bu yapıyla yeterince mücadele etmediğinden” dem vuruyorlarsa burada bir iş var demektir. Yeni bir parti hazırlığında olan bazı eski politikacılar ve bunların peşine takılanlar, FETÖ’nün ve onun arkasındakilerin bu kirli planını farkederler. Yine umarım, Ruzi Nazar ve Enver Altaylı ile temas içinde olan kimi akademisyen, kimi gazeteci, kimi iş adamı, kimi politikacı olan bazı kişiler girdikleri yolun sonunun nereye varacağı konusunda tekrar düşünürler. Tuğrul Türkeş de bu çevreleri yakından tanır. Bilmem onun bu süreçte, yakından tanıdığı insanların bu tehlikeli gidişatı konusunda bir katkısı olur mu, ama sonuçta eğer ötekiler kazanacaksa, bunun sonucunda kaybedecek taraf Türkiye olacaktır.