AKP yandaşı kalemler 'Adalet Yürüyüşü'ne saldırdı

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu öncülüğünde başlatılan ve 25 gün sürmesi planlanan "Adalet Yürüyüşü" AKP yandaşı medyadaki yazarların hedefinde yer aldı. Sabah yazarı Melih Altınok "Hukuk ilkelerine karşı bu yürüyüş gayrimeşru" derken; Star yazarı Mehmet Metiner "Gezide nasıl ki ağaç bahane idiyse, bu yürüyüşte de Berberoğlu bahane" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Ankara'dan başlattığı ve "Adalet Yürüyüşü" adını verdiği yürüyüş, AKP yandaşı medyanın hedefi haline geldi. 

ALTINOK: GAYRİMEŞRU YÜRÜYÜŞ

Sabah yazarı Melih Altınok şunları yazdı:

"Ne var ki Kılıçdaroğlu’nun eylemiyle şimdiden söz konusu davada, yarattığı tahribat ortada. Zira Mehmet Uçum’un altını önemle çizdiği gibi 'Hukuk yoluyla demokrasi mücadelesi meşru olsa da hukuk düzeninin ilkelerine karşı yürüyüş gayrimeşrudur.' Bu tartışmada, kimi aklı evvellerin, Gandi’nin ülkesini işgal eden İngilizlere karşı yaptığı tuz yürüyüşünden örnekler vermesi tek kelimeyle felaket."

METİNER: BERBEROĞLU BAHANE

Star yazarı ve AKP Milletvekili Mehmet Metiner de şunları kaleme aldı: 

"Pensilvanya’nın ve FETÖ’nün ipini elinde tutan o muktedir güçlerin kurgularını siyasetlerinin odağına yerleştirerek yürüyüşe çıkanlar, dün de aynı güçler tarafından geziye çıkartılmışlardı.

Senaryo aynı. Taşeronlar aynı.

Gezide nasıl ki ağaç bahane idiyse, bu yürüyüşte de Berberoğlu bahane. Asıl amaç, 15 Temmuz’un rövanşını almak."