AKP gazetesi varlık nedenini unuttu: İncirlik kapatılacak, Afganistan'dan asker çekilecek

AKP'nin yayın organlarından Yeni Şafak, boyundan büyük bir manşete imza attı. Yıllardır ABD hayranlığında bayrağı en önde taşıyan AKP gazeteleri, kriz sonrası "İncirlik kapatılacak", "Afganistan'dan askerler çekilecek" manşeti attı.

Haber Merkezi

AKP gazeteleri, son kriz sonrası pusulasını şaşırdı.

Yıllardır Türkiye'de ABD hayranlığının temsilciğini yapan gerici gazeteler, ABD'yi protesto eden solcuları bulduğu her fırsatta hedef alan yandaşlar, şimdi boyunu aşan manşetler atıp, haberlerinde ilginç ifadelere yer veriyor.

AKP'nin yayın organlarından Yeni Şafak, "Müttefik değil düşman" manşeti atarken, "İncirlik ve Afganistan’da yeni hamleler gelebilir" iddiasında bulundu.

Erdoğan, ABD'ye karşı çıkışı ertelemek için basın toplantısını bile iptal ederken, Yeni Şafak'ın attığı manşet dikkat çekici.

Gazete hangi kaynağa dayandırdığı belli olmayan iki iddiayı gündeme getirirken, "İncirlik Üssü’nde önce uçak kalkış ve inişlerinin durdurulması, gerilimin tırmanması halinde tamamen üssün boşaltılması ihtimaller dahilinde. Soğuk savaş döneminin NATO Üssü olan İncirlik, halen DEAŞ’a karşı ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun kullanımına tahsis edilmiş durumda. İncirlik Üssü’nün kapatılması ve Türkiye’nin müttefikliğinin kaybedilmesi halinde ABD’nin Ortadoğu’daki varlığı hayli zorlaşacak" dedi.

Afganistan'a ilişkin de bir iddianın yer aldığı haberde, Türkiye'nin Afganistan'daki askerlerini çekeceği iddia edildi.

Gazete bu iddialarına bir kaynak göstermezken, yıllardır yaptığı ABD hayranlığı haberleri düşünüldüğünde oldukça gülünç bir tablo ortaya çıkıyor.

TKP NE DEMİŞTİ?

Türkiye Komünist Partisi, ABD'yle Türkiye arasında yaşanan vize krizine ilişkin ''Erdoğan'ın ABD'yle mücadele ehliyeti yoktur'' başlıklı bir açıklama yayımlamıştı.

Açıklamada AKP'nin ABD ilişkilerine ilişkin dikkat çeken vurgular yer alırken, şu ifadeler kullanılmıştı:

Erdoğan ve AKP 15 yıllık iktidarını Amerika Birleşik Devletleri ve Almanya’nın başını çektiği Avrupa Birliği ülkelerine borçludur. AKP ülkemizi, emperyalist güçler ve Türkiye’nin büyük patronlarıyla el ele vererek, ekonomisi daha kırılgan, dış politikası tutarsız, saldırgan ve maceracı, iç politikası emekçiye sınırsız düşmanlık ve dincilikle kirletilmiş bir ülke haline getirdi. 

***

Erdoğan’ın ABD ve Almanya ile mücadele ehliyeti yoktur. Emperyalizmle mücadele, emperyalist sistemden zarar görenlerin işidir. Emperyalizm sömürüdür, yağmadır, talandır. Türkiye’de sömürünün, yağmanın, talanın dik âlâsını savunanların milliyetçi gösterilerle insanları kandırmasına izin verilmemelidir.

Emperyalizm mutlaka yenilecektir. İnsanlık sömürü düzeninden kurtulacaktır. Gericilik, yobazlık alt edilecektir. Halk düşmanı diktatörlükler önünde sonunda yıkılacaktır. Yeter ki sanıldığından daha zayıf, daha çürük olan bu sömürü düzenine boyun eğmeyelim ve İNSANCA BİR DÜZEN için harekete geçelim.