Acun, 'emek' dedi!

Geçtiğimiz gün, polisin çeşitli yapım şirketlerine düzenlediği reyting operasyonu ile ilgili yorum yapanlara Acun Ilıcalı da eklendi. Emeğinin çalınmış olabileceği için operasyonun kendisini de ilgilendirdiğini söyleyen Acun Ilıcalı düzenlediği yarışma programlarındaki yoğun emek sömürüsüyle gündeme gelmişti.

Geçtiğimiz gün televizyon kanallarının izlenme oranlarının tespitinde usulsüzlük yapıldığı ve haksız kazanç elde edildiği iddiasına ilişkin reyting ölçüm ve yapım şirketlerine yönelik polis operasyon düzenlemişti.

AGB merkezli operasyonda Ay Yapım, Tims Yapım ve Med Yapım isimli yapım şirketleri emniyet mensuplarınca basılmış, birçok dijital malzemeye el konulurken, operasyonlarda gözaltına alınanlar olmuştu.

Bugün Acun Ilıcalı da operasyon hakkında konuştu.

"Polis abilerin bir bildiği var ki basıyorlar"
AA muhabirine konuşan Acun Ilıcalı, "Eğer bir sahtekarlık yapılmışsa, bizim emeğimiz çalınmış demektir" dedi.

Sözlerinden, polisin adaletine olan güvenci tam olduğu anlaşılan Ilıcalı, ortada hiçbir şey yokken, bilgi ve belge olmadan polisin bu tarz bir operasyon yapmayacağını belirtti. Acun, "Ortada bir delil ya da operasyonu gerektirecek bir unsur illa ki vardır. Burada unutulmaması gereken bir nokta var, bu işte temiz ve lekesiz olanlar mağdur durumdalar" dedi. Acun, "Reytingde bir usulsüzlük varsa, bunun banka soymaktan farkı yok" diye konuştu.

Acun Ilıcalı: Emeğimiz çalınmış demektir
Polis operasyonlarını sonuna kadar desteklediğini de belirten Acun Ilıcalı, "Eğer birinin reytingi yükseltilmişse, diğerininki de düşürülmüş demektir, bu da bizim emeğimizin çalınması demek. Polisin görevi bir şekilde bizim mağduriyetimizi engellemek. O yüzden operasyonları sonuna kadar destekliyorum" dedi.

Acun Ilıcalı emek nasıl çalınır iyi biliyor!
Reyting operasyonuna desteğini "emeğimiz çalınmış olabilir" şeklinde gerekçelendiren Acun Ilıcalı, düzenlediği yarışma programlarındaki sömürü koşullarıyla biliniyor. Show TV'de yayınlanmakta olan yeni yarışma programı O Ses Türkiye, bu yarışmaların son örneği. O Ses Türkiye yarışmacılara imzalattığı sözleşme ile onların hayatına adeta el koyuyor. BirGün gazetesinde yayımlanan bir haberin gösterdiği üzere, sözleşmedeki ağır maddeler ile katılımcıların geleceği tamamen kontrol altına alınırken, geçmişte yaptıkları besteler, hatta kişilikleri bile yarışmayı düzenleşen şirketlere ait oluyor. Acun Ilıcalı'nın programı için yarışmacılarla yapılan sözleşme bittikten sora dahi yarışmacı 9 ay boyunca müzikten kazanacağı gelirlerinin yüzde 20'sini şirketlere ödemek zorunda bırakılıyor. Sözleşmenin en ilginç maddelerinden biri ise şirketlerin sanatçının kişiliğine bile el koyduğu madde. Bu maddeye göre sanatçının portresi, sureti, görünümü, adları, sesi, kişiliği, yazı tarzları, logoları, özellikleri, sözleri, sloganları, biyografik özellikleri ve karakteristik özellikleri sözleşme süresi boyunca şirketlere ait oluyor. Sözleşme süresi bittikten sonra bunlar şirketlere ait olmaktan çıksa da şirketler bunu kullanmaya devam edebiliyor.

(soL - Haber Merkezi)