ABD'den sert Ahmet Hakan çıkışı

Gazeteci İlhan Tanır, ABD Dışişleri sözcülerinden Katy Bondy'nin Ahmet Hakan'a yapılan saldırıya ilişkin kendisine sert bir açıklama yaptığını aktardı.

Haber Merkezi

Hürriyet yazarı Ahmet Hakan'a yapılan saldırıya ilişkin ABD Dışişleri sözcülerinden Katy Bondy, gazeteci İlhan Tanır'a açıklamalarda bulundu.

Tanır'ın Haberdar.com'da yayınlanan köşe yazısının ilgili bölümü şöyle:

Foggy Bottom’daki ABD Dışişleri Bakanlığına ulaşarak, Ahmet Hakan ile ilgili söyleyecek başka sözleri olup, olmadığını sorduğumda ise ABD Dışişleri sözcülerinden Katy Bondy, ABD adına AKP iktidarına bazı sert çağrılarda bulundu. Email ile bana gönderilen açıklamada ''Türk yetkili kurumlarının bu olayı dikkatli bir şekilde soruşturup, saldırganların Türk hukukuna göre cezalandırılması'' çağrısı yaptı. Gönderilen üç paragraflık açıklamada, ABD ayrıca AKP iktidarından 'elindeki herşeyi yaparak gazetecilerin emniyet ve güvenini sağlaması'' çağrısında bulundu. Üstelik aynı yetkili, ''Türkiye, şimdi, kritik konuları tartışacak daha çok sese ihtiyaç duyuyor, daha az sese değil'' diyerek sert açıklamasını bitirdi.