AA'dan nabza göre şerbet: 'Utanç verici' mi, 'hayati' mi?

Anadolu Ajansı, Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç'ın açıklamalarını, Türkçe sayfasında "Bu makale bir utançtır", İngilizce sayfasında "Delegeler 'ABD-Türkiye ilişkileri bölge için hayatidir' diyor" başlığıyla duyurdu.

Türkiye’nin Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç, Türk – Amerikan Dernekleri Asamblesi toplantısında açıklamalarda bulundu. AKP sözcüsü gibi sürdürdüğü yayın faaliyetiyle bilinen Anadolu Ajansı, Büyükelçi Serdar Kılıç'ın açıklamalarını Türkçe ve İngilizce sayfalarında farklı duyurdu.

Açıklama, AA'nın Türkçe sayfasında "Bu makale bir utançtır" başlığıyla verilirken, İngilizce sayfasında "US – Turkey relations crucial for region, says envoys" (Delegeler 'ABD-Türkiye ilişkileri bölge için hayatidir' diyor) başlığıyla verildi. 

New York Times'ta geçtiğimiz gün Türkiye'de IŞİD'i destekleyen internet sitelerinin mercek altına alınmasıyla ilgili "Türkiye'de sansürün kriteri IŞİD'e destek değil İslam'a ve Erdoğan'a hakaret" vurgusu yapılmıştı. Büyükelçi Serdar Kılıç, bugünkü toplantıda, bu makale hakkında "Bu makale bir utançtır" yorumunda bulundu.