AA 'terör örgütünü' sakladı

AA Halep’te “muhalif” grupların, El Kaide’nin Suriye kolu Nusra Cephesi’nin ana güç olduğu “Fetih Ordusu”na katıldığını yazdı. Ancak Nusra Cephesi’nin adını sakladı.

Haber Merkezi

Anadolu Ajansı (AA), Halep’te “muhalif” grupların “Fetih Ordusu” çatısı altında birleşerek ortak bir harekat merkezi kurduklarını yazdı. “Muhalifler ortak operasyon merkezi kurdu” başlıklı haberde, cihatçı çetelerin El Kaide bağlantılı grupların kurduğu Fetih Ordusu çatısı altında bir araya gelmeleri şöyle duyuruldu:

Suriye'de uzun bir zamandan beri rejimin yoğun saldırılarına maruz kalan Halep'te 21 muhalif grubun Fetih Ordusu adı birleşerek kentin kontrolünü sağlamak için ortak operasyon merkezi oluşturduğu bildirildi. Fetih Ordusu'nun İdlib ve Cisr eş-Şuğur'dan sonraki hedefinin Halep kentinin tümünün "kurtarılması" olduğu açıklandı.

'TERÖR ÖRGÜTÜNE' SANSÜR 

Haberde 21 grubun bir araya geldiği söylenerek, bir araya gelen gruplar arasında Nureddin Zengi Hareketi, Mücahitler Ordusu (Ceyşu'l Mücahidin), 101'inci Tümen. 13'üncü Tümen, Ahraru'ş Şam İslami Hareketi, İslam Ordusu (Ceyşu'l İslam) ve Şam Cephesi’nin (Cebhe eş-Şamiye) adı anıldı.

Türkiye ve Suudi Arabistan’ın desteğiyle İdlib ve Cisr eş-Şuğur’u ele geçiren “Fetih Ordusu”, Mart ayında esas olarak Ahrar’uş Şam ve Nusra Cephesi gibi El Kaideci grupların bir araya gelmesiyle oluşturuldu.

Nusra Cephesi, ABD tarafından terör örgütleri listesinde alındıktan sonra Türkiye tarafından da terör örgütü olarak kabul edilmişti.