Eczacılara büyük destek

Türkiye genelinden eczacıların Pazar günü Ankara&#039da yapacakları mitinge hekimler ve sağlık emekçileri de destek verecek.

soL (HABER MERKEZİ) T&uumlrk Eczacıları Birliği tarafından Pazar g&uumln&uuml Ankara Kolej Meydanı'nda yapılacak mitinge hekimler, dişhekimleri, veterinerler ve diğer sağlık emek&ccedilileri de destek verecek.

B&uumly&uumlk sermayenin eczane marketleri kurmasının yolunu a&ccedilacak d&uumlzenlemeye karşı yapılan &quotArtık Yeter&quot mitingiyle ilgili d&uumln basın toplantısı d&uumlzenleyen İstanbul Eczacı Odası Başkanı Semih G&uumlng&oumlr, yasa tasarısının bu haliyle Meclis'e gelmesi durumunda kepenk kapatacaklarını a&ccedilıkladı. T&uumlrkiye'de sağlık sisteminin liberalleştirilmesinin son adımı olarak eczanelerin şirketleştirilmek istendiğini s&oumlyleyen G&uumlng&oumlr, b&uumly&uumlk sermaye gruplarının zincir eczane projelerinin şimdiden hazır olduğunu belirtti.

Yaklaşık d&oumlrt yıldır eczanelerin sistemli bir şekilde tasfiye edilmeye &ccedilalışıldığını ifade eden G&uumlng&oumlr, 21 Aralık Pazar g&uumln&uuml &uumllkenin d&oumlrt bir yanından eczacıların, hekimler, dişhekimleri, veterinerler ve sağlık sisteminin t&uumlm mağdurlarıyla bir araya gelerek h&uumlk&uumlmeti uyaracaklarını bildirdi. Eczacıların dayanacak g&uumlc&uumln&uumln kalmadığını s&oumlyleyen G&uumlng&oumlr şunları kaydetti: &quotZincir eczane heveslilerine, bu &uumllke insanının sağlık ve ila&ccedil hakkını uluslararası tekellerin hizmetinde pazar malı haline getirenlere, ila&ccedil reklamlarıyla daha &ccedilok k&acircr etmek i&ccedilin halk sağlığını tehlikeye atanlara bu &uumllkenin sahipsiz olmadığını g&oumlstereceğiz.&quot

Basın toplantısına katılan İstanbul Tabip Odası Y&oumlnetim Kurulu &uumlyesi Nazmi Algan da Meclis'teki Kamu Hastane Birlikleri Yasasını hatırlatarak, kamu hastanelerinin &oumlzelleştirilerek &oumlzel hastane zincirlerine devredileceğini s&oumlyledi. Yerel se&ccedilimlerin ardından kriz ortamında sağlıkta &ccedilok ciddi bir kriz yaşanacağını belirten Algan, prim &oumldemediği i&ccedilin hastaların hastane kapılarından &ccedilevrileceklerini ifade etti. Algan &quotGenel Sağlık Sigortası, yasada yazdığı gibi uygulanmıyor. Birtakım oyalama taktikleriyle, ertelemelerle işi idare ediyorlar. Ama yerel se&ccedilimlerden sonra herkes g&oumlrecek. Bir s&uumlr&uuml insan sağlık birimine gittiği zaman T.C numarası girilecek, 'Senin borcun var' diyerek geri d&oumlnd&uumlr&uumllecek&quot diye konuştu.

İstanbul Dişhekimleri Odası Y&oumlnetim Kurulu &uumlyesi Tarık Tuncay da, şu anda y&uumlzde 75'i muayenelerde verilen ağız ve diş sağlığı hizmetinin de yakında b&uumly&uumlk sermaye tekellerine devredilmesi endişesini taşıdıklarını s&oumlyledi. SES Anadolu Şubesi Sekreteri Kadir Baydemir ise 21 Aralık'taki mitingi Sağlıkta D&oumln&uumlş&uumlm Programına karşı y&uumlr&uumlt&uumllen m&uumlcadelenin bir par&ccedilası olarak g&oumlrd&uumlklerini belirterek destek vereceklerini a&ccedilıkladı.