Tuncay Özkan Genel Başkan!

Tuncay Özkan&#039ın ve &quotBiz Kaç Kişiyiz&quotcilerin &quotYeni Parti&quotsi, ilk kongresinde, Türkiye siyasi tarihinde bir ilki gerçekleşti ve cezaevindeki Özkan, parti genel başkanlığına seçildi.

soL (HABER MERKEZİ) &quotBiz Ka&ccedil Kişiyiz&quot hareketinin kurucusu, gazeteci Tuncay &Oumlzkan, hareketin &uumlyeleri tarafından bu yılın haziran ayı sonunda kurulan Yeni Parti'nin 1. Olağan Genel Kurulu'nda, genel başkan se&ccedilildi. &quotErgenekon ter&oumlr &oumlrg&uumlt&uumlne &uumlye olmak ve &oumlrg&uumlt adına faaliyette bulunmak&quot su&ccedillamasıyla Silivri Cezaevi'nde tutuklu bulunan &Oumlzkan'ın, gıyabında genel başkan se&ccedilildiği kongreyi, &oumlzel izinle, sahibi olduğu &quotKanal Biz&quot adlı televizyon kanalının naklen yayınından izlediği belirtildi.
&nbsp
Ankara Atat&uumlrk Spor Salonu'nda d&uumln ger&ccedilekleştirilen ve 10 binin &uumlzerinde katılım beklendiği belirtilmesine rağmen salonun dolmadığı g&oumlzlenen kongreye, eski bakanlardan Yaşar Okuyan ile Yargıtay Onursal Başsavcısı Vural Savaş da katıldı. Siyasi partilerin hi&ccedilbirinin temsilci g&oumlndermediği Yeni Parti 1. Kongresi'ne gelen mesajlar arasında, BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ve İstanbul eski B&uumly&uumlkşehir Belediye Başkanı Ali M&uumlfit G&uumlrtuna isimleri dikkat &ccedilekti.
&nbsp
Sık sık, &quotBaşbakan Tuncay&quot, &quotT&uumlrkiye laiktir, laik kalacak&quot, &quotVatan, namus, ahde vefa&quot, &quotTayyip baksana, ka&ccedil kişiyiz saysana&quot ve &quotAKP halka hesap verecek&quot sloganlarının atıldığı Yeni Parti 1. Kongresi'nin, konuşmaların ardından yapılan ve yalnızca 31 kurucu &uumlyenin oy kullanabildiği se&ccedilim b&oumll&uumlm&uumlnde, tek aday olan Tuncay &Oumlzkan, 29 oyla partinin genel başkanı se&ccedilildi.
&nbsp
Kongre konuşmalarından notlar
Yeni Parti kurucu Genel Başkanı Alper Tunga Ayta&ccedil, 1. Olağan Genel Kurul'un a&ccedilılış konuşmasında, T&uumlrkiye'nin yıllardır hak etmediği şekilde y&oumlnetildiğini, bu nedenle &uumllkenin s&uumlrekli buhranlarla anıldığını, gen&ccedil insan kaynağını g&uumlce &ccedilevireceklerini s&oumlyledi.
&nbsp
Yaşar Okuyan, Cumhuriyet'in kazanımlarının tasfiye edilmesi karşısında yeni bir siyasi hareket başlattıklarını ifade ederek &quotm&uumlcadele adamı arkadaşım Tuncay &Oumlzkan i&ccedilin buradayız. İlk yapılacak genel se&ccedilimde &Oumlzkan'ı başbakan &ccedilıkaracaksınız. Sayın Başbakan, sen artık siyasi mefta oldun. Biz geliyoruz, sen gidiyorsun&quot şeklinde konuştu. Vural Savaş da konuşmasında, bug&uumlnk&uuml karanlığı sahte Atat&uumlrk&ccedil&uumller'in meydana getirdiğini s&oumlyleyerek, &quot&ccedilarşaflılara partide yer var, Kemalistlere yok. İlgin&ccedil bir durum. AB ve ABD'den, IMF projelerinden kurtuluş bekliyorlar. Siz birleşin, birleşmiş Kemalistler'i kimse yenemez&quot s&oumlzleriyle CHP'yi de eleştirdi.
&nbsp
&Oumlzkan: Bu kongre, 'siyaset yapamayacaksın' diyenlere cevabımdır
Tuncay &Oumlzkan'ın, kongreye g&oumlnderdiği mesajda, &quotYedi yıl &oumlnce yolumu sizlerle birleştirdim. &Ccedilocuklar i&ccedilin, emperyalizme karşı durmak i&ccedilin, s&oumlm&uumlrge d&uumlzenine direnmek i&ccedilin bağırdık meydanlarda beraber. İnsanlık onuru galip gelsin istedik hep&quot dedi.
&nbsp
Bug&uumln yaşanan ekonomik krizin sistem arayışına yol a&ccediltığına ve krizin ancak &quothalk&ccedilı demokrasi&quot yoluyla &ccedil&oumlz&uumllebileceğine işaret eden &Oumlzkan, &quotYeni Parti, insanları, sadakaya muhta&ccedil eden bu d&uumlzenden kurtaracak. Katiller demokrasisi, hırsızlar d&uumlzeni bitecek. Barışa, umuda sahip &ccedilıkmak, &uumllkeyi yeni bir siyasi anlayışa kavuşturmak i&ccedilin herkesi Yeni Parti'ye &ccedilağırıyorum&quot dedi ve &quotaranızdan &ccedileşitli zorbalıklarla ve hunharca koparıldım. Ergenekon savı, &ccedil&uumlr&uumlm&uumlşl&uumlğ&uumln &uumlst noktasıdır ve elbette yıkılacaktır. 'Siyaset yapma, zaten yapamayacaksın' diyenlere, bu kongre en g&uumlzel cevabımdır&quot diye ekledi.
&nbsp
Tuncay &Oumlzkan, Yeni Parti'nin programında, &quoteğitimin anaokuldan doktora d&uumlzeyine kadar devlet garantisi altında olması, din, vicdan ve ana dil serbestisi ile vatan, namus ve ahde vefa ilkelerinin hayata ge&ccedilirilmesi&quotnin yer aldığını ifade etti.
&nbsp
Rit&uumleli bol kongre
Cumhuriyet Mitingleri ile &oumlzdeşleşen &quotBiz Ka&ccedil Kişiyiz&quot hareketinin kurduğu Yeni Parti'nin ilk kongresi, cezaevinde tutuklu bulunan ve siyasi geleceğinin ne olacağı me&ccedilhul olan Tuncay &Oumlzkan'ın partinin genel başkanı se&ccedililmesiyle bir ilki ger&ccedilekleştirmesinin yanı sıra rit&uumlelleri ile de dikkat &ccedilekti.
&nbsp
K&uumlrs&uumlden okunan mesajında, kongreye katılanları ayağa kalkarak el ele tutuşmaya &ccedilağıran Tuncay &Oumlzkan, &quotzulme ve haksızlığa karşı direneceklerine&quot dair yemin ettirdi.
&nbsp
Kongre s&uumlrerken bir grup partili, Anıtkabir'i ziyarete gitti.
&nbsp
Kongre katılımcıları, kendilerine verilen Tuncay &Oumlzkan maskelerini y&uumlzlerine taktılar.
&nbsp
Kongre s&uumlresince, yapılan konuşmalarda ve aralarda gong &ccedilalındı.
&nbsp
Kongrede, Tuncay &Oumlzkan'ın Cumhuriyet mitinglerinde yaptığı konuşmalardan b&oumll&uumlmler izlettirildi.
&nbsp
&quotOnuncu Yıl&quot ve &quotDağ Başını Duman Almış&quot marşlarının &ccedilalındığı g&oumlzlendi.