Soruşturma misyonerliği devam ediyor

Zaman Gazetesi, Ergenekon soruşturmasının 12. Dalgasına meşruiyet makyajı yapmaya soyundu. Yandaş medyanın Ergenekon soruşturmasında 12. Dalganın ardından yaptığı yayınlar, operasyonun hedefinde Gülen Cemaatinin rahatsız olduğu unsurlar olduğunu ortaya koyuyor.

soL (HABER MERKEZİ) Ergenekon soruşturmasında 12. Dalgaya ÇYDD ve ÇEV'in dahil edilmesi büyük tepki ile karşılanırken, yandaş medyanın en önemli gazetelerinden Zaman soruşturmayı meşrulaştırma yönünde yayın yapmayı sürdürüyor. İki kuruluş misyonerlik faaliyeti yapmak ve faaliyetlerini maskeleyerek "irtica ile mücadele" vizyonu ile bağış toplamak ile itham ediliyor.

Zaman iddialarına MİT ve Genelkurmay'ı kaynak gösteriyor
Zaman Gazetesi'nin internet sitesinde yayınlanan habere göre, ÇYDD ve ÇEV ile ilgili MİT ve Genelkurmay Başkanlığı Özel Kuvvetler Komutanlığı'nın ayrıntılı raporlar hazırladığı belirtiliyor.

MİT tarafından hazırlanan 24 Nisan 2001 tarihli belgede, ÇYDD ve ÇEV'in Türkiye'de sürdürülen misyonerlik faaliyetlerinin ülkemizdeki ayağını oluşturdukları ifade ediliyor. İddianın dayanağı olarak ise söz konusu dernek ve vakfın ABD merkezli American Board kuruluşu ile ilişkili olması gösteriliyor.

Ancak haberde işaret edilen raporda, ÇYDD ve ÇEV'in doğrudan misyonerlik faaliyeti içerisinde olup olmadığı belirtilmezken, iki kuruluşun "Atatürk İlke ve İnkılâpları"nı kalkan olarak kullanarak birçok kişi ve kuruluştan yardım adı altında para topladığı vurgulanıyor.

Genelkurmay Başkanlığı Özel Kuvvetler Komutanlığı kaynaklı olduğu iddia edilen 20 Haziran 2002 tarihli bir başka raporda ise ÇYDD ve ÇEV'in irtica ile mücadele maskesi altında misyonerlik faaliyetleri sürdürdüğü belirtiliyor.

Fehmi Koru'nun kehaneti
Cemaate ait www.fgulen.com sitesinde de yer verilen, Fehmi Koru'nun 11 Haziran 2006 tarihinde Taha Kıvanç ismiyle yazdığı Yeni Şafak'taki köşe yazısında, yukarıdaki iddiaların tümü noktasına virgülüne yer alıyor. Hatırlanacağı gibi Yeni Şafak yazarı Fehmi Koru'nun, Ergenekon soruşturmasındaki dalgaları yazılarıyla önceden bildiği iddia edilmişti.

ÇYDD'nin yaptığı çalışmaların aksamasının, tüm dünyada cemaat adına misyonerlik çalışmaları yürüten Fethullah Gülen okullarının Güneydoğu'daki faaliyetlerinin yaygınlaşmasını kolaylaştıracağı söyleniyor.