Sendikalardan çağrı: 13 Eylül'de İzmir'e

DİSK, Türk-İş, KESK ve TMMOB ortak basın toplantısı yaparak, 13 Eylül'de İzmir Gündoğdu Meydanı'nda yapılacak mitinge çağırdı.

soL (HABER MERKEZİ) İzmir'de DİSK Genel-İş binasında basın toplantısı yapan DİSK, Türk-İş, KESK ve TMMOB temsilcileri, 13 Eylül'de İzmir Gündoğdu Meydanı'nda yapılacak "Emek ve Demokrasi" mitingine çağrıda bulundu.

Toplantıda konuşan DİSK Genel Sekreteri Tayfun Görgün, Türkiye'de işsizliğin, yoksulluğun, pahalılığın ve adaletsizliğin korkunç boyutlar aldığını, hükümetin IMF ve Dünya Bankası'nın önerilerini koşulsuz emir olarak kabul ettiğini, bu nedenle mitingin temel sloganını "AKP elini emeğimden, ekmeğimden çek" olarak belirlediklerini söyledi. Görgün "bugüne kadar gelmiş en IMF'ci, en sermaye ve ABD yanlısı siyasal iktidar, gözünü emekçilerin cebine dikmiştir" diyerek, bugün hâlâ 12 Eylül yasalarının yürürlükte olduğunu kaydetti.

12 Eylül darbesinin işçilerin, emekçilerin kazanılmış haklarını ortadan kaldırmak ve uluslararası sermayenin taleplerini yerine getirmek üzere gerçekleştirildiğini belirten Görgün, "işte bu yüzden darbecilere, çetelere, hayır diyoruz! Özgürlükçü, eşitlikçi, demokratik, bağımsız Türkiye diyoruz. İşte bu taleplerimizi İzmir'de onbinler, yüzbinler olarak omuz omuza kol kola haykırmak için 'Emek ve Demokrasi' mitingini düzenliyoruz" dedi.

Basın toplantısına katılan Türk-İş İzmir 3. Bölge Temsilcisi Mustafa Kundakçı, KESK temsilcisi Ramis Sağlam ve TMMOB temsilcisi Ferdan Çiftçi de, mitingi tüm üyeleriyle destekleyeceklerini açıkladılar.