Seçimler öncesi Gündeydoğu'da gerilim artıyor

Yerel seçimler yaklaşırken Güneydoğu'da gerilim devam ediyor. DTP hafta sonu düzenlenen yürüyüşe yapılan polis saldırısını bugün protesto etmeye hazırlanırken başbakan Erdoğan 21 Şubatta Diyarbakır’a geliyor.

soL (HABER MERKEZİ) Hafta sonu yaşanan olayların ardından DTP, bölge valilerinin "AKP il başkanı" gibi davrandığını belirterek bugün Diyarbakır ve Batman'da yürüyüş yapma kararı aldı. Son gelişinde protestolarla karşılanan Başbakan Erdoğan ise 21 Şubat'ta tekrar Diyarbakır'a geliyor.

"Devletin valisi AKP il başkanı gibi davranıyor"
Hafta sonu Abdullah Öcalan'ın yakalanışının yıldönümü nedeniyle yapılmak istenen yürüyüşlere valiliklerin izin vermemesinin ardından polisin sert müdahalesiyle karşılaşan DTP yürüyüşlere bugün kaldıkları yerden devam edeceklerini duyurdu. DTP Eşbaşkanı Ahmet Türk partisinin Genel Merkezi'nde yaptığı basın toplantısında saldırıların en yoğun yaşandığı Diyarbakır ve Batman'da kitlesel sessiz yürüyüşler gerçekleştirerek yaşanan saldırıları ve bu saldırıların sorumlularını protesto edeceklerini açıkladı. "Halkın en demokratik haklarını kullanmasına dahi şiddetle karşılık veren, devletin valisi değil de AKP il başkanı gibi hareket eden Diyarbakır ve Batman valilerini istifaya çağırıyoruz" diye konuşan Ahmet Türk, saldırıların İçişleri Bakanı'nın bölge valileriyle Diyarbakır'da yaptığı toplantıdan sonra yaşandığını, bunun yaşanan olayların İçişleri Bakanlığı'nın bilgisi ve talimatıyla gerçekleştirdiğini gösterdiğini iddia etti.

Başbakan protestolara rağmen tekrar Diyarbakır'da
DTP valiliklerin yürüyüşlere izin vermemesi ve yapılan polis müdahalelerine rağmen bölgeye yönelik kararlı tutumunu sürdürürken, AKP'de bölgedeki iddiasından geri adım atmamakta kararlı. AKP 21 Şubatta başbakan Erdoğan'ın katılımıyla Diyarbakır'da miting yapmaya hazırlanıyor. Erdoğan'ın en son kasım ayında Diyarbakır'a yaptığı ziyaret sırasında esnaflar kepek kapatmış ve protesto eylemleri düzenlenmişti.

"Halk kendi kararını verecektir"
DTP Eşbaşkanı Ahmet Türk gazetecilerin Başbakan'ın Diyarbakır'a gelmesi üzerine 'Herhangi bir eylem veya protesto yapılacak mı? yönündeki sorusuna "Onu halka sormak lazım, Halk nasıl karşılayacak. Önemli olan odur. Biz siyasi partiyiz. Biz de seçim çalışmaları yapıyoruz. Sayın Erdoğan da seçim çalışmalarını yapacak. Halk yaklaşımlarını esas alarak bir yaklaşım gösterecektir" cevabını verdi.

Başbakanın son gelişinde yapılan protestoların halkın kendi protestosu olduğunu belirten Türk "Halkın nasıl tepki göstereceğini bizim buradan bilme şansımız yok. Halk kendi kararını verecektir" diye konuştu.