“RTÜK Başkanı istifa etsin!”

Çağdaş Gazeteciler Derneği Genel Başkanı Ahmet Abakay, Deniz Feneri e.V davasında hakkında “kuryelik” suçlamaları bulunan RTÜK Başkanı Zahid Akman’ı istifaya davet etti.

soL (HABER MERKEZİ) ÇGD Genel Başkanı Abakay bir açıklama yaparak, Frankfurt'ta görülmekte olan Deniz Feneri e.V davasında sanık ifadelerinde, RTÜK Başkanı Zahid Akman'ın suça ortak edildiğini ve zan altında tutulduğunu belirterek "RTÜK zan altında olan, şaibeli bir başkanla temsil edilemez" dedi.

RTÜK gibi bir kurumun, zan altında olan, şaibeli bir başkan tarafından temsil edilemeyeceğinin altını çizen Abakay, Akman'ın hemen istifa etmesi ancak suçsuzluğunun kanıtlanmasının ardından görevine dönmesi gerektiğini belirtti.

Abakay açıklamasının devamında "Akman kendisini savunurken, RTÜK Başkanı seçildikten sonra ticari faaliyette bulunmadığını söylüyor. Ancak, sanık ifadelerinde ve basında yer alan haberlerde Akman'ın Almanya'da bulunan şirketteki görevini RTÜK Başkanı olduktan 4 ay sonra devrettiği ifade ediliyor. Kaldı ki, Akman, suçlanan sözkonusu şirketteki görevini RTÜK Başkanı olduktan hemen sonra devretmesi, varsa işlenen suçu ortadan kaldırmaz. RTÜK Başkanı olmadan önceki faaliyetleri suç iddiası kapsamı dışında olamaz, işlenen suçu ortadan kaldırmaz" dedi.