Onlardan değilsen öl!

Vakit, doğalgazdan zehirlenen yedi gencin ölüm nedeninin yılbaşını kutlamaları olduğunu iddia etti.

soL (HABER MERKEZİ) Dinci basın, kendileri gibi olmayanlara saldırmaya devam ediyor. Vakit Gazetesi doğalgazdan zehirlenerek &oumllen yedi gencin &oumll&uumlm nedeninin yılbaşını kutlamak olduğunu iddia etti. İsrail'in Gazze saldırısına rağmen yılbaşı kutlayanların &quotrezalet ve felaketlere&quot neden olduğunu yazan gazete &oumll&uumlmlerden ibret alınmasını isteyen ifadeler kullandı.

&quotYılbaşını kutlayan &ccedilevreler...&quot
Sık sık, yılbaşının bir Hristiyan bayramı olduğunu ve bu nedenle de kutlanmaması gerektiğini yazan Vakit, yılbaşında doğalgaz ka&ccedilağı nedeniyle zehirlenerek hayatını kaybeden gen&ccedilleri de su&ccedillamayı ihmal etmedi. Bu yıl yılbaşını kutlayanlara saldırmak i&ccedilin Gazze'deki katliyamı da kullanan Vakit Gazetesi, kendi yaşam tarzına uymayan insanların &oumll&uumlm&uumlnden dahi mutlu olmuş bir g&oumlr&uumlnt&uuml verdi.

&Oumll&uumlm nedeni...
Olayı s&uumlrmanşetten duyuran Vakit, &quotİsrail'in Gazze'ye y&oumlnelik katliamına rağmen yılbaşını kutlayan duyarsız &ccedilevreler, &ccedileşitli rezaletlerin yanı sıra facialara da sebep oldu&quot ifadelerini kullandı. Haberde gen&ccedilleri su&ccedillayıcı bir dil kullanan Vakit, yılbaşını kutlayan gen&ccedillerin &quotkızlı-erkekli&quot bir grup olduğunu da &oumlzellikle belirtti. Gen&ccedillerin alkol alkol aldıkları i&ccedilin doğalgaz ka&ccedilağını farketmediklerini de iddia eden Vakit'in haberde karşı olduğu herşeyi &oumll&uumlm nedeni olarak sayması dikkat &ccedilekti.

Başkent Doğalgaz A.Ş. Genel M&uumld&uumlr Demir, olay yerinde yaptığı incelemenin ardından karbon monoksit ve doğalgazın kokusuz bir gaz olması nedeniyle ka&ccedilakların hissedilemediğini belirtti. Botaş'ın bu tarz ka&ccedilakların hissedilebilmesi i&ccedilin gazın i&ccediline sarımsak kokusu verdiğini kaydeden Demir, &quotAma bu gazın yine de anlaşılması &ccedilok zor. Bu gaz 40 saniye i&ccedilinde beyin &oumll&uumlm&uumln&uuml ger&ccedilekleştiriyor&quot dedi. Demir'in bu ifadelerini bir g&uumln &oumlnce yayınlayan Vakit, gen&ccedillere saldırmak i&ccedilin kendi yazdığı şeyleri yalanlamaktan da &ccedilekinmeyeceğini g&oumlsterdi.

Demir de d&uumln yaptığı a&ccedilıklamada gen&ccedillere saldırmayı ihmal etmedi. Cuma namazına gitmek i&ccedilin basın a&ccedilıklamasını yarıda kesen Demir, evde cansız yatan gen&ccedillerin &quotyarı &ccedilıplak&quot olduğunu da &oumlzellikle belirtti. Emniyet ve savcılıktaki bilgiler ile olay sabahı kapıyı a&ccedilmak i&ccedilin eve giden &ccedililingir ise m&uumld&uumlr&uumln doğru s&oumlylemediğini ortaya &ccedilıkardı.

Saldırıya devam
Gen&ccedillerin yılbaşını kızlı erkekli bir grup halinde ve alkol alarak kutlamalarını &oumll&uumlm nedeni olarak g&oumlsteren Vakit gazetesi imza attığı bu rezaleti savunmak i&ccedilin saldırmaya devam etti. D&uumln, Vakit'in haber portalı olan habervakti'nde yayınlanan bir yazıda Vakit'in haberine tepki g&oumlsterenlere saldırıldı.

Kendisini haklı &ccedilıkartmak i&ccedilin yazdıkları sa&ccedilmalıklara sadece Doğan Basını karşı &ccedilıkmış gibi davranan Vakit, &quotİsrail katliamını 'Nasıl olsa M&uumlsl&uumlman &oumll&uumlyor' diyerek destekleyenler ve insanlığa ait ne kadar hayırlı olan şey varsa &ccedilirkinleştirmeye ve k&oumlt&uumllemeye &ccedilalışanlar sizler değil misiniz?&quot ifadeleri kullanarak saviyesini bir kez daha ortaya koymuş oldu.

&quotBu bizden değil...&quot
Dinci &ccedilevrelerin kendileri gibi yaşamayanlara karşı takındıkları d&uumlşmanca tavır ge&ccediltiğimiz ay da g&uumlndeme gelmişti. Sema Hastanesi'nin Başhekimi Do&ccedil. Dr. İlyas Akdemir, Serhan Şeşen'in sağlık durumu ile bilgi verirken &quotBu kadar &oumlnemli mi yahu&quot&nbsp demişti. Yanlış m&uumldahale nedeniyle hayatını yitiren Serhan Şeşen'in babası Burhan Şeşen, dinci &ccedilevrelerin d&uumlş&uumlncelerini &quotBu d&oumlvme yaptırıyor, motora biniyor, m&uumlzisyen de, bu i&ccedilki de i&ccediliyordur, bu bizden değil... Yaşasa ne olur yaşamasa ne olur...&quot s&oumlzleriyle &oumlzetlemişti.

Sema'nın avukatı da Zaman'dı
Temel tıp bilgilerini hi&ccedile sayan ve bir insanın hayatı i&ccedilin &quotBu kadar &oumlnemli mi yahu&quot diyebilen Sema Hastanesi'ni savunmak da Zaman Gazetesi'ne d&uumlşt&uuml. Şeşen'in hayatını yitirmesinde sorumluluğu olan Sema Hastanesi'nin a&ccedilıklamalarını manşetten veren Zaman Gazetesi, Burhan Şeşen'e de saldırdı. Zaman gazetesi yazarı M. Nedim Hazar, olayla ilgili yazısında Burhan Şeşen'e saldırarak &quotBurhan Şeşen'in gencecik oğlu Serhan &oumll&uumlmle pen&ccedileleşiyormuş. Baba Şeşen merhamet yerine &oumlfke ile yaklaşıyordu olaya. Zira oğlunun sağlığından dolayı &uumlz&uumlnt&uuml i&ccedilinde, acı i&ccedilinde kıvranması gerekirken, &ccedil&oumlz&uumlm yolları aramak yerine doktorlara, hastanelere hakaret eden, &uumlzerine gazeteci yollayan bir babanın davranışı -eğer acı onu b&oumlylesine fevrileştirmiyorsa- vatandaşına samimiyet ve şefkat g&oumlstermek yerine tokat atan devlet gibi geldi bana&quot dedi.