NATO Balıkesir’de yol kapattırdı!

Balıkesir’de sokaklarının kapatılmasına tepki gösteren mahallelilere verilen cevapta, yolun NATO petrol boru hattına ait olması nedeniyle kapatıldığı ifade edildi.

soL (HABER MERKEZİ) Balıkesir Belediyesi bir sokağın NATO petrol boru hattına ait olması nedeniyle Milli Savunma Bakanlığı tarafından kapattırıldığını açıkladı.

Milli Savunma Bakanlığı'nın talebi doğrultusunda Balıkesir Belediyesi tarafından Gündoğan Mahallesi Kaya Sokak'ta yeşil alan çalışmasına başlanılmasına mahalleliler tepki gösterdi. Gündoğan Mahallesi sakinleri, itfaiye araçları ile ambulansların bölgeye ulaşamadıklarını söyleyerek, Balıkesir Valiliği ile belediyeye başvurarak 30 yıldır yol olarak kullandıkları sokağın yeniden ulaşıma açılmasını istediler. Mahallenin talebine Balıkesir Belediyesi tarafından çok ilginç bir cevap verildi.

Balıkesir Belediyesi konuya ilişkin olarak, Milli Savunma Bakanlığı'nın izin vermemesi nedeniyle sokağın yol olarak düzenlenemediğini söylerken, yazıda "Önceden yol olarak kullandığınız güzergahın mülkiyetinin Milli Savunma Bakanlığı, NATO petrol boru hattına ait olması ve istimlakının bu idarece yapılması, yol olarak düzenlenmesine de izin verilmemesi nedeniyle ilgili kurumun isteği doğrultusunda belediyemiz tarafından mevcut şekliyle yapılmıştır" sözlerine yer verildi.