"Müfteri" ile "Baron" düellosu

Yolsuzluklar konusunda başlayan tartışma, şahıslar arası sıfat yakıştırma atışmasına dönüştü. Erdoğan - Doğan, Erdoğan - Baykal çatışması, geldi Kemal Kılıçdaroğlu - Dengir Mir Mehmet Fırat düellosuna dayandı.

soL (HABER MERKEZİ) AKP Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat ile CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu arasındaki söz düellosu gittikçe kızışıyor. Kılıçdaroğlu "sakin üslup ve belgeler" imajına özen gösterirken, Fırat ağzını gittikçe bozuyor. Tartışma, perşembe günü yüz yüze gerçekleşecek. Taraflar, Meclis'te Uğur Dündar'ın yöneteceği canlı yayında "kozlarını paylaşmaya" hazırlanıyor.

Fırat "AKPce" konuşuyor
Dün kameraların karşısına geçen ilk isim AKP'li Dengir Mir Mehmet Fırat oldu. Sıkça argoya başvurması, Erdoğan'ın birkaç haftadır yaptığı konuşmaları anımsattı. Kılıçdaroğlu'nun Meclis'te karşılıklı basın toplantısı düzenleme çağrısına "aptalca" diyen Fırat, rakibine "ulan müfteri, bir kere de beni dinlesene" diye seslendi ve "bundan sonra Sayın Kılıçdaroğlu soyadını kullanmayacağım. Bundan sonra Bay Müfteri dediğim zaman, Türk halkı eski adı Sayın Kılıçdaroğlu'nu andığımı bilecektir. Bay Müfteri dediğimde bu şekilde anlamanızı rica ediyorum" dedi.

Baykal'ın mal varlığını gündeme getirdi
Kılıçdaroğlu'nun kendisi hakındaki uyuşturucu ve hayali ticaretle ilgili iddialarının asılsız olduğunu söyleyen Fırat, konuşmasında, Baykal'ın mal varlığıyla ilgili iddialarını gündeme getirdi. Fırat, Baykal'ın ve eşinin mal varlıklarını aynı anda ve yasalara uygun şekilde beyan etmeleri gerektiğini dile getirdi. "Mal varlığını ilan etti, lütfen inceleyin. Orada bir araç var. Sayın Baykal'ın geçen sene verdiği mal beyanını da inceleyin, o araç daha evvel Sayın Baykal'ın hanesinde yazılı, demek ki bir işlem olmuş. Lütfen usulüne uygun eşi ve kendisinin mal bildirimini versinler."

"Tek başına muhalefet" Kılıçdaroğlu
Dişli olayını ortaya çıkartmasının ardından CHP'nin vitrindeki yüzü olan ve "yolsuzluğa karşı mücadelenin sembolü" haline getirilmeye çalışılan Kemal Kılıçdaroğlu, bazı köşe yazarları tarafından "parlayan bir yıldız" bazıları tarafından da "tek başına AKP'nin kabusu " olarak nitelendirildi.

Dün Fırat'ın ardından Kılıçdaroğlu da kameralar karşısına geçti. Fırat'a yönelik çağrısını yineleyen ve perşembe günü, Meclis'te, saat 14.30 da Uğur Dündar'ın moderatörlüğünde karşılaşmayı öneren Kılıçdaroğlu, Fırat'ı bekleyeceğini ve eğer gelirse onu şaşırtacak belgeler ortaya koyacağını söyledi. Fırat'a "Baron" olarak hitap eden Kılıçdaroğlu, Fırat'ın konuşma tarzını ve kendisine müfteri demesini "kendi terbiyesine uygun bir açıklama" olarak değerlendirdi ve "Sayın Fırat, sizin iftira attığınızı, Başbakan'ın imzasıyla kanıtlarsam ne yapacaksınız? Televizyonlara çıkıp 'ben bir müfteriyim' diye açıklama yapacak mısınız?" diye sordu.

Belge varsa yargı kararı da var
Fırat, Kılıçdaroğlu'nun iddialarının asılsız olduğunu kanıtlamak için, kendisinin bu iddialarla ilgili olarak mahkemece yargılandığını ve "aklandığını" söyledi. Kılıçdaroğlu da, Fırat'ın Baykal'a yönelik iddiaları hakkında da yargı kararı olduğunu belirtti.