MHP’li Başkan ilk iş heykeli kaldırdı

Antalya’nın Kemer ilçesinde belediyenin başına gelen MHP’li Mustafa Gül, ilk icraat olarak heykeltraş Zafer Sarı’ya ait “Aşk Heykeli”ni bulunduğu kavşaktan kaldırdı.

soL (HABER MERKEZİ) Antalya'nın Kemer ilçesinde belediye başkanlığını kazanan MHP'li Mustafa Gül, ilk icraat olarak kentteki "Aşk Heykeli"ni kaldırdı. Heykeltraş Zafer Sarı tarafından yapılan ve bir erkek figürünü, çıplak bir kadın figürünü belinden havaya kaldırırken tasvir eden heykel, ilçe merkezinde bir kavşakta bulunuyordu.

2004 seçimlerinde CHP'den seçilmesine rağmen sonradan AKP'ye geçen eski Belediye Başkanı Hasan Şeker zamanında koyulan heykel, bir vinç yardımıyla sökülerek belediyenin deposuna kaldırıldı.

Heykeltraş Zafer Sarı, olayla ilgili olarak telif hakları yasası gereğince mahkemeye başvuracağını açıkladı. Sarı, "Bana göre bu yaşanan ikinci Melih Gökçek vakasıdır. Melih Gökçek'in söktürdüğü heykel 11 yıl sonra Ankara'da yerine konulmuştu. Bu da benzer bir örnektir. Söyleyecek hiçbir şey bulamıyorum" dedi.

Kemer, Antalya'nın en turistik ilçelerinden bir tanesi.

MHP'li Başkan Mustafa Gül ise, heykelin yerleştirildiği ilk günden beri heykele karşı çıktığını söyleyerek, "Kemer'in yerli halkı ve tatil yapan turistler heykelin kaldırılmasını talep ettiler. Heykel turistlerce ve vatandaşlarca kabul görmedi. Biz de istenileni yaptık. Oraya turizme faydalı bir yapı inşa edeceğiz" diyerek icraatını savundu.