Küba'da ağır kasırga hasarı

Gustav ve Hanna kasırgalarının ardından bu defa da İke kasırgası Karayipleri vurdu, Küba ise bir hafta arayla iki yıkıcı kasırga yaşamış oldu.

soL (DIŞ HABERLER) Karayipleri bu kez İke vurdu. Kasırga, dün Küba adasını terk ederek Meksika Körfezi'ne yöneldi, fakat ardında ölümler bıraktı. Küba'daki kasırgada dört kişinin öldüğü açıklandı.

İke kasırgası, Küba'nın batısını vurdu. Kasırganın dört kişinin ölümü dışında büyük miktarda maddi hasara da sebep olduğu bildirildi. Haiti'de ise yüzlerce ölü olduğu söyleniyor.

Venezuela, Rusya gibi büyük ülkelerin dışında, Doğu Timor gibi birçok küçük ülke de Küba ve Haiti'ye yardım gönderiyor.

Fidel: Kasırgalarca kuşatıldık
Fidel Castro da kasırgaları değerlendirdiği yazısında, şu ifadelere yer verdi: "Yoğun tarım yapılan alanlardaki muzlara, meyve ve sebzelere ne olacak? Fasulye ve diğer hububat ekimine ne olacak? Şeker kamışı ve pirinç plantasyonları ne olacak? Tavuk, domuz ve süt üretim merkezlerine ne olacak? Tüm bir ulus şu an askeri terimlerle savaş alarmı dediğimiz durumda bulunuyor.

Castro "Şu an kasırgalarca kuşatıldık. Her zamankinden daha mantıklı olmalı ve ziyana, avareliğe ve vurdumduymazlığa karşı savaşmalıyız. Demagogluğa ya da güçsüzlük ve oportunizme sapmanın önüne geçerek tümüyle dürüst olmalıyız. Devrimci militanlar örnek olmalılar. Güven vermeli ve sağlamalılar. Halk için her şeyi, gerekirse canlarını dahi vermeliler" dedi.