Küba: İmzalar Filistin İçin

Küba Kültür Bakanlığı, Filistin’e Destek için internette imza sayfası açtı.

soL (DIŞ HABERLER) İnsanlığın Savunulması Ağı adlı Kübalı örgütlenme, İsrail'in Filistin halkına uyguladığı soykırımı durdurmak isteyen herkesi başlattığı imza kampanyasına davet ediyor. http://www.apoyoapalestina.org sayfasıyla Filistin'deki katliama son verilmesini talep eden bir açıklama yayınladı.

İlk imzacıları arasında Noam Chomsky, Oscar Niemeyer, Eduardo Galeano, Ignacio Ramonet, Manu Chao, Silvio Rodríguez, Néstor Kohan ve Pablo Armando Fernández'in de bulunduğu metin, "Filistin'e Uygulanan Saldırganlığa Son" başlığını taşıyor.

Filistin'e karşı saldırganlığa son
Nazi Almanyası işgal altındaki topraklarda işlediği suçları gizlemek için güçlü bir basın sansürü uygulamıştı. Bu suçları daha sonra inkar da etti. Gazze'de insanlığın yok oluşu ise yaşandığı anda herkesin gözü önünde gerçekleşti.

Sömürgeciliğin kanlı geçmişinde pekçok halk yok edilmiştir. Ama bugün İsrail'in 1947'den bu yana kıstırıp duvarlarla çevrelediği ve katlettiği bir halka çok daha sofistike yöntemlerle zulmetmesine ve tüm saygınlığını yok etmesine şahit oluyoruz.

"Dünya" yaşananlara "kayıtsız" kalmadı ama Birleşmiş Milletler Genel Meclisi'nin önergeleri sürekli olarak "Güvenlik Konseyi"nin, yani ABD'nin BM'nin kuruluşundan bu yana sahibi olduğu bir siyasi sapma olan veto engeline çarpıyor.

Dünya üzerinde yaşamı ve dünyanın kendisini bilinçli bir şekilde dürüstçe savunacak uluslararası bir hareket örgütlemek için gerekli olan durumun ciddiyetinin tam farkındalığı, gerçek niyetleri ve neden oldukları korkunç sonuçları görmektir.

Tüm hükümetlerin Filistinlilerin haklarına ve yaşanan katliama karşı sorumlu davranıp zamanında Küba'nın da yaptığı gibi İsrail'le olan diplomatik ilişkilerini kesmek için Venezuela ve Bolivya'yı takip etmelerini talep ediyoruz.

Haksızlığı Durduralım!

İnsanlığın Savunulması Ağı

Yıkıma karşı İnsanlığın Savunulması.

İmzalamak için:

http://www.apoyoapalestina.org/index.php?lang=2

[email protected]