"Hoca efendi"yi eleştirene PKK'li suçlaması

Hollanda’da Fethullah Gülen okulları ve yurtlarının araştırılması kararının arkasındaki milletvekillerinden biri olan Sadet Karabulut, Zaman gazetesi tarafından “PKK’li” ilan edildi. Karabulut, haberi “alçakça bir suçlama” olarak niteledi.

soL (HABER MERKEZİ) Zaman gazetesi, Hollanda'da Fethullah Gülen okullarının araştırılması kararı alınmasında rol oynayan Milletvekili Sadet Karabulut'u "PKK'li" olmakla itham ettiği bir haber yayınladı. Karabulut, haber için "alçakça bir suçlama" diyor.

Hollanda'da Fethullah Gülen okullarının araştırılması için alınan parlamento kararı, Sosyalist Parti'den (SP) Sadet Karabulut, Liberal Parti'den (VVD) Halbe Zijlstra, Hıristiyan Demokratlar'dan (CDA) Madeleine Toorenburg ve İşçi Partisi'nden (PvdA) Jeroen Dijsselbloem'in talebi üzerine alınmıştı. Zaman gazetesi, olayla ilgili haberinde "Liberallerin ve özellikle Türk kökenli Sosyalist Parti milletvekili Sadet Karabulut'un Gülen Hareketi'ne ilişkin menfi çıkışları toplumun büyük bir kesimi tarafından eleştirilmişti. Sadet Karabulut'un bu çıkışlarının arkasında terör örgütü PKK yanlısı kimliğinin yattığı yorumları yapılmıştı" diye yazmıştı.

Karabulut, "Ben Hollanda milletvekiliyim. Çocuklarımızın geleceğini düşünmek zorundayım. Demek ki gizleyecekleri bir şeyler var. Neden inceleme yapılmasından bu kadar korkuyorsunuz?" dedi. Fethullah Gülen hareketinin çocukların beynini yıkadığını ve şeriatı savunduğunu belirten Karabulut, mecliste "Gülen hareketi şiddet içerikli bir hareket değil belki ama insanlar üzerinde egemenliğini ve hâkimiyet gücünü farklı yöntemlerle kurmaya çalışıyor" demişti.

Hollanda İçişleri Bakanı Guusje ter Horst ve Entegrasyon Bakanı Eberhard van der Laan, Gülen cemaati okullarının inceleme altına alınmasıyla ilgili bir açıklama yaptılar. Van der Laan, "1 Mayıs'a kadar Meclis'e inceleme taslağını sunmuş olacağız. Ondan önce tabii ki komisyon birkaç kez bir araya gelip taslak üzerine kapsamlı bir şekilde duracaktır" dedi.