Fethullah'ın duası boşa mı gitti?

Son günlerdeki AKP karşıtı sözleri nedeniyle Başbakan'ın hedefi olan şovmen Mehmet Ali Erbil, ilaçlarına ulaşabildiği için AKP’yi övdü. Erbil daha önce de Fethullah Gülen’in duasını almıştı.

soL (HABER MERKEZİ) Şovmen Mehmet Ali Erbil, Habertürk gazetesinin magazin ekine verdiği röportajda, zamanında piyasada bulunamayan bir kan ürünü ilacına Sağlık Bakanı Recep Akdağ sayesinde ulaştığını belirterek "Allah razı olsun" dedi.

Tüm vücudu ve küçük damarları tutan "kaçış sendromu" olarak da adlandırılan Systemic Capillary Leak Sendromu tedavisi gören Erbil, ayda 17 kez kullanması gereken "Octagam Flacon" adlı ilacının piyasada bulunmaması üzerine Akdağ'dan ricada bulunduğunu söyledi.

Erbil, "Benim bulunamayan bir kan ilacım vardı. Sağlık Bakanı Recep Akdağ'dan ilacımın getirilmesi için ricada bulundum. Girişimde bulundu ve Allah razı olsun ilacım bulunabiliyor artık" diye konuştu.

Zaman'a göre yardım daha fazla!
Erbil'in röportajını "İlaçlarımı devlet karşılıyor, bunu AK Parti hükümetine borçluyum" başlığıyla haber yapan Zaman gazetesi, Akdağ'ın yardımının bu kadarla sınırlı olmadığını, Sağlık Bakanı'nın Erbil için Bağ-Kur yetkililerini arayarak ilacın ücretsiz olarak temini konusunda da yardımda bulunduğunu ileri sürerek, Erbil'in röportajında bu durumu doğrudan anlatmamasını eleştirdi.

İlaçlar karaborsadaydı

Erbil'in "Octagam Flacon" adlı ilacının da içinde bulunduğu birçok kanser, nöroloji ve bağışıklık sistemi hastalıklarında kullanılan kan ürünü ilaçları 2006-2007 yıllarında piyasada bulunamadığından karaborsaya düşmüş, binlerce hasta mağdur olmuştu.

Fethullah Gülen dua göndermişti
Şovmen Mehmet Ali Erbil, üç yıl önce oğlu Ali Sadi'nin doğumu için ABD'de bulunduğu sırada Fethullah Gülen ile yemek yemiş ve Gülen'in, hazırladığı duayı bir görevli aracılığıyla kendisine gönderdiğini açıklamıştı. Gülen'in "içinden gelerek" rahatsızlığıyla ilgili bir dua hazırladığını söyleyen Erbil, duanın iyi gelip gelmediği yönündeki bir soruya karşılık "En azından pozitif enerjisi olumlu gelmiştir. Bu çok önemli bir şey. İnsanların olumlu enerji vermeleri, pozitif enerji vermeleri çok önemli. Bana nasıl hastalığımda binlerce beni tanıyan tanımayan insan dua etti, bu da onun gibi bir şey. Bu da enerji" demişti.