DİSK'ten barış için kenetlenme çağrısı

DİSK Genel Başkanı Çelebi, terör, şiddet ve çatışmalara karşı akan kanı durdurma çağrısında bulunarak, barış içinde bir arada yaşanacak bir Türkiye'de, ABD emperyalizminin Ortadoğu'yu kan gölüne çevirme planlarına karşı mücadele edilmesi gerektiğini söyledi.

soL (HABER MERKEZİ) Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel Başkanı Süleyman Çelebi, Hakkari'nin Şemdinli ilçesi Aktütün Jandarma Sınır Karakolu'na yönelik saldırıya ilişkin bir basın açıklaması yaparak, terör, şiddet ve çatışmalara karşı, akan kanı durdurmak için toplum olarak kenetlenme çağrısında bulundu. Çelebi, "barış içinde bir arada, kardeşçe yaşanacak bir Türkiye için ve ABD emperyalizminin kan gölüne çevirmek istediği Ortadoğu'da barışı savunmak için mücadele edelim" dedi.

"Sorun inkar ve isyanla, ağıtlar yakıp savaş yeminleri etmekle çözülemez"
Silahlar susmadığı sürece, Türkiye'nin bin yıllardır bir arada yaşayan insanlarını karşı karşıya getirmeye, "acılar ve gözyaşı içinde ömür tüketen analarına Türkçe ve Kürtçe ağıt yaktırmaya" devam ettiğini söyleyen Çelebi, "25 yıldır kangrenleşmeye yüz tutan bu sorunun inkar veya isyanla, ağıtlar yakıp savaş yeminleri etmekle çözülmeyeceğini anlatmak için bu ülkenin daha kaç gencini toprağa vermemiz gerekiyor?" diye sordu.

"Terör ve şiddetin, kardeş halklar arasına düşmanlık tohumları ekilmesinin, yıllardır çekilen acı ve gözyaşlarının, genç ölümlerin son bulmasının" tek yolunun ön koşulsuz silah bırakmaktan, siyasal, kültürel ve ekonomik açılımları gerçekleştirmekten geçmekte olduğunu ifade eden Çelebi, akan kanı durdurmak için toplum olarak kenetlenmek gerektiğine işaret etti.

Kardeşçe, barış içinde yaşanacak bir Türkiye için...
"Acıların, gözyaşlarının dinmesi, gencecik bedenlerin toprağa verilmemesi, bir arada kardeşçe yaşamak ve barışın sağlanması için, insandan ve demokrasiden yana olan herkese" çağrı yaptıklarını vurgulayan Çelebi, DİSK olarak Aktütün Karakolu'na yapılan saldırı sonucunda yaşamlarını yitirenlerin ailelerine ve ulusa başsağlığı dilediklerini ifade etti.