DİSK ve KESK hazırlanıyor

DİSK Genel Sekreteri Tayfun Görgün, DİSK ve KESK'in çağrısıyla düzenlenen 29 Kasım Ankara mitingi öncesinde, konfederasyonların krize karşı programının salı günü açıklanacağını söyledi.

soL (İstanbul) Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) ile Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), krize karşı "emek ve demokrasi programı"nı salı günü açıklayacak. DİSK ve KESK genel başkanları tarafından salı günü yapılacak basın toplantısında, ekonomik kriz döneminde emeğe saldırıların engellenmesi için yürütülecek kampanya hakkında da ayrıntılı bilgi verilecek.

DİSK Genel Sekreteri Tayfun Görgün, 29 Kasım'da Ankara'da KESK ve DİSK'in çağrısıyla düzenlenecek "Krize İşsizliğe Yoksulluğa ve Zamlara Karşı Emek Barış ve Demokrasi Mitingi" için tüm Türkiye'de çalışma yapacaklarını ifade etti. Bu krizin faturasının işçilere çıkarılmasını kabul etmeyeceklerini dile getiren Görgün, "zamların geri alınmasını talep edeceğiz. Örneğin doğalgaz zammı çok yüksek ve gereksiz. Temel tüketim malzemelerine zam yapılmamasını, yapılanların da geri alınmasını isteyeceğiz bu mitingde" dedi.

Krizin faturasını yırtıp atan bir kampanya

Bir yandan mitinge, bir yandan da ekonomik krize karşı kampanyaya hazırlandıklarını söyleyen Görgün, bu kampanyanın net içeriğinin salı günü DİSK ve KESK genel başkanları tarafından kamuoyuna duyurulacağını belirtti. Kampanyanın kapsamında çok sayıda çalışma, eylem ve örgütlenme biçimi olacağını söyleyen Görgün, işyerlerinde, mahallelerde, semt pazarlarında çalışmalar yürüteceklerini kaydederek, "amacımız emekçilerin ve bütün bir halkın sahipsiz olmadığını göstermek. Bunun için de yaygın bir örgütlenme içinde olacağız herkesle beraber. Bu krizin faturasının bize ödetilmesini kabul etmeyen ve bunu yırtıp atan bir kampanya ve bir örgütlenme olacak bu" dedi.