Chavez iktidarının 10. yılı

Bolivarcı devrimci yönetim, yaşgününü "Amerika İçin Bolivarcı Alternatif" (ALBA) için düzenlenen olağanüstü zirvede kutluyor.

soL (DIŞ HABERLER) Bolivarcı Venezuela Cumhuriyeti, Devlet Başkanı Hugo Chavez Frias'ın iktidara gelişinin 10'uncu yılını, ALBA (Amerika İçin Bolivarcı Alternatif) için düzenlenen olağanüstü bir zirveyle kutluyor. Chavez, yıldönümüne ilişkin yaptığı açıklamada, bu günü sadece Venezuela'nın değil, Latin Amerika'nın da kurtuluşunu ve gelişimini temsil eden bir gün olarak niteledi. Caracas'taki kutlama zirvesine, Bolivya Devlet Başkanı Evo Morales, Ekvador Devlet Başkanı Rafael Correa, Honduras Devlet Başkanı Manuel Zelaya, Dominik Cumhuriyeti Başbakanı Roosevelt Skerrit katılıyor. Küba Cumhuriyeti, kutlama niteliğindeki zirveye Devlet Başkanı Birinci Yardımcısı José Ramón Machado Ventura başkanlığındaki bir delegasyonla katılıyor.

Olağanüstü ALBA zirvesi, konuk devletlerin yöneticilerinin Simon Bolivar'ın mezarının bulunduğuu Ulusal Panteon'a çelenk koymalarıyla başlayacak. Chavez'in iktidara gelişinin 10'uncu yılı törenleri programı, Teresa Carre&ntildeo Tiyatrosu'nda yapılacak özel bir anmayla devam edecek. Bu etkinliğin ardından, hükümet merkezi de olan Miraflores Sarayı'nda zirve toplantısı yapılacak.

Venezuela Dışişleri Bakanı Nicolás Maduro'nun yaptığı açıklamaya göre, toplantıda ALBA'nın 2009 yılındaki yönetimi de değerlendirilip gözden geçirilirken, ALBA'nın ortak para birimi de görüşülecek.